Kemal Öztürk: Nagehan Alçı Erdoğan’ı iyi okuyamıyor!

İktidarın uyguladığı yeni ekonomik ve siyasi politikalar Habertürk'te kafaları karıştırdı. Habertürk yazarı Nagehan Alçı yaşananları "Özalizmin sonu" diye yorumlarken, bir başka Habertürk yazarı Kemal Öztürk ise Alçı'nın Erdoğan'ın adımlarını iyi okuyamadığını savundu

Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın dün kaleme aldığı köşe yazısı yeni bir tartışmanın da fitilini ateşledi.

Alçı, Cumhurbaşkanı Erdoğan önderliğinde devlet politikası olarak "Özalizmin sonunun" getirildiğini ve Çin-Rusya karması bir model inşa edilmeye hazırlanıldığını savundu.

Habertürk yazarı Alçı bu görüşünü, "Özalizmin gerçekten bitişini yaşıyoruz. Bir tip Çin tarzı sosyalist piyasa ekonomisine ya da tam bir devlet kapitalizmine geçiyoruz. Atatürk’ün karma ekonomi modelini öven sözleri de bu aralar rejim bileşenleri tarafından çok alıntılanacaktır." diye detaylandırdı.

 GAZETESİNDEN İTİRAZ GELDİ

Nagehan Alçı'nın bu değerlendirmelerine ise yine kendi kurumundan yanıt geldi.

Habertürk yazarı Kemal Öztürk, "İktidarı yöneten parti olarak “yeni bir rejim” ürettiği ve bunu da ülkede uygulamaya koyduğunu dile getiren Etyen Mahcupyan, Nagehan Alçı gibi yazarlarımıza katılmıyorum. Rusya ve Çin rejimleri, AK Parti’nin genetik yapısına, DNA’sına uygun rejimler değildir." dedi.

İzlenen politikaların yeni bir model değil, "pragmatizm" olduğunu iddia eden Öztürk, "AK Parti siyasi söylem olarak ne kadar tersini gösterse de, Batı eğilimli bir partidir. Ancak kafasının son dönemlerde iyice karıştığı aşikar. İktidarda kalmak için yaptığı siyaset, kullandığı dil, yöntem ve tutumlar, rasyonel bir politikayla açıklanamaz bana göre." ifadelerini kullandı.

Kemal Öztürk yazısına şöyle devam etti;

"Sonuç itibariyle, AK Parti özgün siyasa üretmeyi değil, mevcutlar arasında en çok ilgi göreni tercih ederek yoluna devam ediyor. Her zaman bunu yaptı. Bu yüzden "yeni bir rejim kurduğu, eksen kayması yaşatıyor" gibi büyük iddiaları, biraz da Erdoğan’ı ve partiyi iyi okuyamama olarak görüyorum."

YAZININ TAMAMI İÇİN TIKLAYIN...

Kemal Öztürk: Nagehan Alçı Erdoğan’ı iyi okuyamıyor! ile ilgili etiketler Nagehan Alçı Habertürk Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti Kemal Öztürk
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.