"Kemal Kılıçdaroğlu'nda B12 eksikliği olabilir"

Anayasa'nın ilk 4 maddesinin değiştirilme talebine ilişkin tartışmalar yeniden alevlendi. Bu konuda CHP lideri Kılıçdaroğlu'nu suçlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor" dedi. Kılıçdaroğlu, kendisinin böyle bir talebi olmadığını dile getirse de, o konudaki mesajını AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ortaya çıkardı...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, partisinin TBMM'deki grup toplantısında konuştu. Yeni Anayasa çalışmaları üzerine başlayan tartışmalara değinen Erdoğan ilk 4 maddenin değiştirilmesi talebinde bulunan çevrelere sert çıktı.

"Biz yeni anayasa diyoruz, birileri de çıkıyor gerekirse ilk 4 maddeyi de değiştiririz diyerek PKK güdümündeki siyasi yapıya göz kırpmaya çalışıyor. Anayasa’nın ilk dört maddesinin değiştirme fikri CHP’nin ve dolayısıyla tüm CHP’lilerin ifadesi midir yoksa Kılıçdaroğlu’nun kişisel fikri midir?" diyerek Kılıçdaroğlu'na yüklenen Erdoğan'a, CHP liderinden de yanıt gecikmedi.

Kemal Kılıçdaroğlu sosyal medyada yaptığı açıklamada, "AK Parti’nin ileri gelenleri “Anayasanın ilk dört maddesinin değişmesini” talep ediyor; Erdoğan, benim söylediğimi zannediyor. Artık sağlık raporu istemek, bir devlet güvenliği meselesi haline gelmiştir. Erdoğan, bağımsız bir kuruluştan, sağlık raporu almalıdır, hem de hemen!" açıklamasında bulundu.

"KILIÇDAROĞLU'NDA B12 EKSİK"

CHP Genel Başkanı'nın bu sözlerine ise AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ'dan cevap geldi. Kemal Kılıçdaroğlu'nun Anayasa'nın ilk 4 maddesi konusunda yaptığı açıklamalarla ilgili bir video paylaşan Dağ, "Hal ve tavırlarınız gösteriyor ki B12 eksikliğiniz olabilir. Sanıyoruz ki bazı şeyleri unutuyorsunuz. Kim ne demiş, hatırlatalım Sayın Kılıçdaroğlu" notunu düştü.

 

Söz konusu videoda, Kemal Kılıçdaroğlu'nun imc TV'de katıldığı bir televizyon programında "YÖK'ü kaldıralım seçim yasasını değiştirelim, liderler sultası kaldıralım, Anayasa'yı değiştirelim" ifadelerini kullanıyor.

CHP lideri, bir gazetecinin, 2 ve 3. maddelere ilişkin özel bir parantez açması üzerine ise "Tabii, söyledik bütün bunların tamamını..." diye konuşuyor.

"Kemal Kılıçdaroğlu'nda B12 eksikliği olabilir" ile ilgili etiketler Hamza Dağ Kemal Kılıçdaroğlu Anayasa PKK
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.