Kemal Kılıçdaroğlu'dan Tanju Özcan'a yanıt: 100 bin imza topla aday ol

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'ın 'aday olurum' çıkışına ilişkin açıklamalarda bulundu. CHP lideri, "Herkesin aday olduğu bir ortamda Tanju Bey de 'ben de aday olabilirim' diyor. 100 bin imza toplarsa olabilir" dedi.

Bolu'da yaşayan yabancı uyruklulara yönelik aldığı ırkçı kararlarla tepkileri üzerine çeken CHP'li Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada, "Millet İttifakı Allah korusun bir hata yaparsa, milletin gönlünde olmayan birini aday olarak gösterirse, işte ben o zaman 100 bin imzayı toplarım. Aday çıkmayı seçenek olarak önüme koyarım" demişti. Özcan geçtiğimiz günlerde ise, "Ekmeleddin İhsanoğlu, Abdullah Gül gibi milletin sevgisini kazanamamış, milletin gönlünde taht kuramamış yanlış adaylarla seçime girmeyin. Girerseniz de ‘bu Tanju Özcan nereden çıktı kardeşim?’ demeyin” demişti.

KILIÇDAROĞLU: 100 BİN İMZA TOPLASIN, ADAY OLSUN

Tanju Özcan'ın bu ifadeleri bugün muhabirlerle bir araya gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na soruldu. Kılıçdaroğlu, Tanju Özcan'ın 100 bin imzayı toplarsa aday olabileceğini söyleyerek, "Biz kimseye sen aday olmayacaksın diye baskı yapmıyoruz." şeklinde konuştu.

"BİZ KİMSEYE 'SEN ADAY OLMAYACAKSIN' DİYE BASKI YAPMIYORUZ"

Özcan'a saygı duyulması gerektiğini sözlerine ekleyen Kemal Kılıçdaroğlu'nun konuyla ilgili ifadeleri şu şekilde:

"Herkesin aday olduğu ortamda Tanju Bey de aday olmak isteyebilir. 100 bin imzayı toplarsa o da aday olabilir. Biz kimseye sen aday olmayacaksın diye baskı yapmıyoruz. Dolayısıyla Tanju Bey de kendi yönettiği il çerçevesinde, belediye başkanlığı yaptığı ilin hassasiyetlerini dikkate alarak politika yapıyor. Saygı duymak gerekiyor bir anlamda."

ÖZCAN'DAN KILIÇDAROĞLU'NA YANIT

CHP'li Özcan ise Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarını alıntılayarak sosyal medya hesabından teşekkür etti. Özcan, "Sayın Genel Başkanıma demokratik tavrı için çok teşekkür ediyorum. Millet ittifakının benden daha çok halk desteği bulabilecek bir adayla yola çıkmasını temenni ediyorum. Aksi durumda sözümün arkasındayım. Bir anekdot ayrıca Bolu’da meclis çoğunluğu da bizde:)" ifadelerini kullandı.

Kemal Kılıçdaroğlu'dan Tanju Özcan'a yanıt: 100 bin imza topla aday ol ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP Tanju Özcan Bolu Belediye Başkanı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.