Kemal Kılıçdaroğlu'dan Abdullah Gül açıklaması!

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül'ün Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde "ortak aday olup, olmayacağı" hakkındaki soruyu yanıtladı. Kılıçdaroğlu, "Abdullah Gül ismi ifade edildi. Bizim söyleyeceğimiz bir şey yok. Tamamen bizim dışımızda olan bir gelişme" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da medya temsilcileri ile bir araya geldi, gündeme dair açıklamalar yaptı, soruları yanıtladı.

Kılıçdaroğlu'nun açıklamalarından satır başları:

Burseya'ya bayrak dikilmesi
Sonuçta oraya askerlerimiz gitmişler, kendi varlıklarını kanıtlamak için bayraklarını dikiyorlar. Orayı işgal ve ele geçirme anlamında değil. Terör örgütlerinden temizliyorlar, zor koşullarla mücadele ediyorlar. Uğruna savaştıkları ülke adına bayrağı dikiyorlar. Suriye'nin toprak bütünlüğüne hepimiz saygılıyız. Başka bir ülkenin işgali söz konusu değil. Bu daha önce de söylendi.

Kardak krizi
Ege Adaları'yla ilgili kaygılarımızı kuşkularımızı dile getirdik. Erdoğan'dan cevap istedik. Uzun süre sessizlik oldu. Sonra Lozan anlaşmasıyla adaları kim kimlere teslim etti diye dosya hazırlatıyorum dedi. Biz de merakla bekliyoruz.

ÖSO'ya yönelik eleştiriler
Biz ordumuzun kahramanlığını ÖSO'ya devretmeye çalışıyoruz. Neden? Kimdir OSÖ, elinde Türk bayrağı. Bizim ordumuz orada. Ordu ÖSO'nun arkasına neden gizlenir? Hangi gerekçelerle gizlenir. Ordunun başarısı ÖSO'ya devredilemez. Kahraman ordumuz ile ÖSO'nun birlikte anılmasını içime sindiremiyorum.

ÖSO terör birliklerinden mi oluşuyor?
Türkiye ile eğer Suriye arasında önümüzdeki süreçte bir barış sağlanacaksa, Türkiye'nin toprak bütünlüğü konusunda bir araya gelinecekse bu başka bir organ olmadan Türkiye ile Suriye'nin anlaşmasıyla olacaktır. Suriye'de terör örgütlerinin konuşlanmasını istemiyorsak Suriye ile şu veya bu şekilde ilişki kurmalıyız. Biz 2012'de Türkiye'de Suriye Konferansı düzenlenmesini istemiştik. Dönemin Başbakanı Erdoğan'a bu konferansın programını da yaparak detaylarını gönderdim. Bugün bazen Soçi'ye bazen Cenevre'ye gidiyorlar. Biz Türkiye'nin ana aktör olmasını istemiştik şimdi Türkiye tali aktör.

Bu operasyon süreci ile erken seçim arasında bağlantı var mı?
Erken seçim olabilir, bu söyleniyor zaten. Afrin operasyonunu bir erken seçim kozu olarak kullanmak en azından doğru değil. Afrin olayı bizim milli bir sorunumuzdur ve Türkiye milli bir duruş sergilemiştir.

Kurultay süreci
Kurultayımız var, şenlikli bir kurultay olacak. Demokrasinin olmazsa olmazıdır. AK Parti'ye de davet var kurultay için. Sanatçılara da var davetimiz. Yabancılara da var.

İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'na yönelik eleştiriler
CHP gerçekten de toplumun alt tabakasının sorunlarını en güçlü şekilde dile getiren partidir. Örnek taşeron işçiyi kim getirdi, biz getirdik. Emekliye 2 maaş ikramiyeyi kim getirdi, biz getirdik. CHP halkın güncel temel sorunlarına hem değinen hem çözüm üreten bir partidir. Toplumun en yoksul kesimi orman köylüleri, sorunları dile getiren biziz. CHP sağa bakıyor görüşü doğru değildir, yapay bir görüştür.

Kaftancıoğlu'nun "Atatürk'ün askeri değiliz" tweeti
Yoldaşlarıyız vb, askerleriyiz vb bunların hepsi slogan. Her iki sloganda da ortak şey, Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu cumhuriyeti ve değerlerine sahip çıkıyoruz.

Ortak aday olacak mı?
Ne biz ne diğer partiler olmadı referandumdan bu yana. Herkes kendi adayını çıkaracak cumhurbaşkanlığı için. İkinci turda oturulacak geriye kalan iki aday yarışacak. Abdullah Gül ismi ifade edildi. Bizim söyleyeceğimiz bir şey yok. Tamamen bizim dışımızda olan bir gelişme.

Aday olacak mısınız?
Yeri zamanı gelince adayımız olacak. Yeri zamanı gelince hep birlikte öğreneceğiz.

Gül aday olursa CHP'liler oy verir mi?
Hele o gün bir gelsin. Bizim arzumuz ve dileklerimiz belli. Biz demokrasinin yanında olanlarla hareket ederiz.

Baykal görüşmek istemedi mi sizinle?
Doktorlar enfeksiyon nedeniyle görüşmek uygun değil dediler. Ailesi de oradaydı, onlardan bilgiler aldık, sonra geri döndük. Ben doktor değilim. Dedikodular olabilir, ama dedikodu üzerine düşünce üretilemez. Baykal'a her zaman ihtiyacımız var. Önemli bir devlet adamıdır.

Membiç konusu
Gelişmelere bakılır değerlendirilir. Bugünden özel bir çağrı yapmak doğru değil. Oturulup konuşulması lazım. Genelkurmay Başkanının yapacağı görüşme önemli. Hiçbir sınırda terör örgütlerinin olması doğru değil.

Güvenli bölge
Güvenli bölgeden kastedilen terörden arındırılmış bölge demektir. ABD, Rusya ve İran'ın bölgede olması Türkiye açısından olumlu olarak değerlendirilebilir. Birlikte özel bir mücadele yapabilirler. El Nusra da bir terör örgütüdür. Biz güvenli bölge derken bütün Ortadoğunun terörden arındırılmasını kastediyoruz.

Suriye konusu
Suriyeye gidip gitmeme konusunu değerlendiriyoruz. Merkezi yönetim ile temas kanalının açılmasını istiyoruz.

Selin Sayek Böke ve İlhan Cihaner'in yayınladığı bildiri
Olabilir böyle bildiriler. Biz en temel sorunlara çözümler üreten partiyiz. Bunun maliyeti biraz ağır olmuş durumda.

Kemal Kılıçdaroğlu'dan Abdullah Gül açıklaması! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu Abdullah Gül Afrin TSK ÖSO Kurultay Son dakika
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.