Kemal Kılıçdaroğlu, Lozan'ın bayram olması için kanun teklifi vereceğini açıkladı!

15 Temmuz'a olan öfkesini sık sık dile getiren CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, şimdi de 15 Temmuz'u resmi tatil statüsünden çıkartmak ve Lozan Antlaşması'nın imzalandığı günün bayram olarak kutlanması için teklif vereceklerini kaydetti.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nilüfer Belediyesi ve Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Görükle İpekspor Sahası'nda organize edilen “Büyük Mübadil Buluşması” programına katıldı.

Burada bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, Lozan Antlaşması'nın “Türkiye'nin tapu senedi” olduğunu söyledi ve Lozan Barış Antlaşması'nı eleştirenlerin Türkiye'yi bilmediğini, sevmediğini öne sürdü.

BAYRAM OLARAK KUTLANMASI İÇİN TEKLİF...

Kılıçdaroğlu, TBMM açıldığında Lozan Antlaşması'nın imzalandığı günün bayram olarak kutlanmasını öngören teklif vereceklerini kaydetti.

CHP lideri, “Geleceği daha sağlıklı inşa etmemiz açısından Lozan'ın büyüklüğünü evlatlarımıza anlatmalıyız. Lozan'ın bayram olması için kanun teklifi vereceğiz. Cumhuriyet'in 100'üncü yılında cumhuriyetimizi, demokrasiyle taçlandıracağız. Bunun mücadelesini veriyoruz. Cumhuriyeti, demokrasiyle taçlandırdığımızda nasıl büyüdüğümüzü, nasıl kalkındığımızı, nasıl güçlendiğimizi sadece biz değil, bütün dünya öğrenecek.” dedi.

15 TEMMUZ'U RESMİ BAYRAM STATÜSÜNDEN ÇIKARTMAK İSTİYOR

Kılıçdaroğlu ve bağlı bulunduğu Millet İttifakı, 15 Temmuz demokrasi bayramını ise resmi tatilden çıkarmak istiyor. İttifak üyeleri, darbe girişiminin yıl dönümü için yapılan etkinlikleri de kısıtlama amacında…



Kemal Kılıçdaroğlu, Lozan'ın bayram olması için kanun teklifi vereceğini açıkladı! ile ilgili etiketler 15 Temmuz tatil CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Bursa Lozan Mübadilleri Kültür ve Dayanışma Derneği Lozan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.