Kemal Kılıçdaroğlu kendisini garantiye aldı!

SuperHaber yazarı Metehan Demir, 24TV'de Alper Tan'ın sunduğu Doğrusu Ne? adlı programda partilerin açıklanan milletvekili aday listelerini değerlendirdi.

Metehan Demir şu ifadeleri kullandı;

ADAY GÖSTERİLMESİ BAKAN OLMAYACAĞI DEMEK DEĞİL
''AK Parti'de hangi isimler aday olur hangisi olmaz deniyordu. Yeni sisteme baktığınız zaman bakanlar parlemento dışından seçiliyor. Eğer milletvekili ise istifa etmeleri gerekiyor. Mehmet Şimşek ve Naci Ağbal çok merak ediliyordu. Şimdi bu isimler yoklar. Ama Berat Albayrak gibi çok güçlü bir isim de aday. Ben yüzde yüz aday olanlar bakan olmayacak, diğerleri olacak gibi bir bakışa rezerv koyuyorum. Milletvekili adayı gösterilip de kuvvetli isimlerin bakan olmayacağı anlamına gelmiyor.''

İSTİFA EDİP BAKAN OLANLAR OLABİLİR
''Ama burada şu da var. İlelebet aynı kabine kalmayacak. Seçimden sonra kurulacak. Zaman, zaman değişiklikler olacak. İstifa edenler bakan olanlar görülebilir. AK Partide 126 kadın aday 25 yaş altı 57 aday. En genç 18 yaşunda. 167 vekil tekrar aday gösterilmiş.''

TABANDA KIRGINLIK VE TEPKİ VAR
CHP'de aday gösterilmeyen, kamuoyunda göz önünde olan önemli isimler var. Dün gece medyada ve sosyal medyada bu konuda tartışmalar çıktı. Partinin çeşitli tabanlarında aday gösterilmeyen isimlerle alakalı tepki var. Ali Şeker döndü, diğer isimler dönmedi. Şu anda CHP'de şöyle bir çalışma var. Kırgınlıkları giderebilecek, tabandaki tepkileri dindirebilmek adına mesajlar gönderiliyor. Çünkü tabanda çok kırgınlık ve tepki var.

KILIÇDAROĞLU KENDİNİ GARANTİ ALTINA ALDI
Kemal Bey CHP içerisinde kendi mutlak kontrolünü sağlamak istiyor. Sayın İnce ile aralarında daha önce iki keskin çatışma yaşandı. Karşılıklı aday oldular. Kılıçdaroğlu, önümüzdeki dönemde kendini her şekilde garanti altına almak istedi.

İKİ İKTİDAR MÜCADELESİ VAR
Mesela Haluk Pekşen, Barış Yarkadaş, Eren Erdem, İlhan Cihaner, Mustafa Balbay çok gündemde ama arka planda da sayın Kılıçdaroğlu'nun kendisini yakın hissetmediği ve aday yapmadığı tartışılan önemli isimler var. Siyasette Türkiye'de iki iktidar mücadelesi vardır. Bir ülkenin iktidarı, bir de parti iktidarı.

KILIÇDAROĞLU VE İNCE DAHA ÖNCE KONUŞTU
Bu aday belirleme süreciyle alakalı duyduğum kadarıyla Kılıçdaroğlu ve İnce daha önce görüştü.Bu konuda Kılıçdaroğlu İnce'ye parti listesi konusunda tek yetkili olacağını açık şekilde belli etmiş. Bunu söylemiş. Bundan sonra asıl sorun bu isimlere biraz sakin denilmesi gerekiyor. Çünkü gerçekten büyük bir tepki olduğunu biliyoruz. Son bir ayda bunlar partilerin sonraya ertelemesi gereken zamanlar. Her partide tabiki aday gösterilmeyenlerin tepkisi var. Ama CHP'deki rezonans çok daha fazla.

ABD'NİN F-35 AÇIKLAMALARI
Bunlar çocukça ve ucuz oyunlar. Bu uluslararası ciddiyeti olan bir anlaşma. Türkiye'nin hava savunma sistemleri konusunda bir açığı vardı ve bu açık kapatılıyor. Er geç bu uçaklar Türkiye'ye gelir benim hiç bir kuşkum yok bu konuda. Gelecekleri üsler de bellidir. Ve hatta bu uçaklara uygun hangarlar dahi yapılıyor şu anda.

Kemal Kılıçdaroğlu kendisini garantiye aldı! ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu aday listesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.