Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da konuştu!

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ankara'da TEZ KOOP İş Genel Kurulu'nda konuştu.

Kılıçdaroğlu'nun konuşmasından satır başları şöyle;

"Sendikalaşma ne yazık ki ülkemizde çok düşük. Bu 1980 darbesinin ürünüdür. Siz bir nevi kaymak tabaka sayılırsınız. Sendikanız var, TİS hakkınız var. Flormar işçileri ne yapsın, bir yıldır bekliyorlar. Burada bir nokta önemli, bir fabrika kapanırken, hak gaspı yaşarken diğerlerinden ses çıkmadı. Özelleştirmeler yapılırken ses çıkmadı. Bunda herkesin payı var.

Kayıt dışı çalışma bir diğer sorun. Bu soruna en temel yanıt sendikalaşma ile verilir.

Ben isterdim ki üç konfederasyon da havaalanı işçileri için ayağa kalksın.

Taşeronlaşma, 21.yy'ın kölelik düzeni. Taşeronlaşmayı gündeme kim getirdi biz. Belediyelerimizde kadroya geçmelerini sağladık. Biz gündeme taşıdıkça gittiler kadro hakkı verdiler ama zam haklarını ellerinden aldılar. Bu konuda dava açtık, takipçisi olun.

EYT bir diğer kanayan yara. Bu düzenleme yapılırken yeterli tepki gösterildi mi, hayır? Sorun geleceği görememekte. 2008'te çalışanların sırtından düzenleme yapıldı. SGK, Bağkur emeklilerinin aylığı yarıya indirildi. 1000 liranın altında maaş alanlar olduğunu söyledim, itiraz ettiler. Sonra bir baktılar ki var, çıktılar 1000 liranın altında aylık olmasın diye düzenleme yaptılar. Ben isterdim ki bunu sendikalarımız söylesin.

102 Sayılı ILO sözleşmesi var. 1971'de de Türkiye bunu kabul etmiş. 8 sigorta dalı bu sözleşme uyarınca uygulanıyor, ancak yasalaşmayan bir sigorta dalı var o da Aile yardımları sigortası. Talep eden kim, biz diyoruz. Bunu önce sendikaların söylemesi lazım.

Vergiyi tabana yayacağız dedikleri andan itibaren itirazın sizden gelmesi lazım. Zaten tabanda vergi, asgari ücret vergi dışında kalmalı. Beyler, paşalar vergi ödemez, cezaları sıfırlanır. Asgari ücrete en ağır vergi verilir. Şimdi dilim atlayacak, asgari ücretli bakacak ki aldığı maaş düşecek. Vergiyi tavana, geliri tabana yayacaksın."

Kemal Kılıçdaroğlu Ankara'da konuştu! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.