Kemal Kılıçdaroğlu: Adalet reformunu getirin Meclis'ten geçirelim!

Kemal Kılıçdaroğlu partisinin Nevşehir'deki il başkanları toplantısında konuştu. Konuşmasında ekim ayında Meclis'e getirilmesi planlanan Yargı Reformu Strateji Belgesi'ne değinen Kılıçdaroğlu "Adalet reformunu getirin Meclis'ten geçirelim" dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Nevşehir'de partisinin il başkanları toplantısında konuştu.

Kılıçdaroğlu’nun açıklamasından satır başları şöyle:

Şimdi o eksiklikleri görüşme ve bir daha ki seçimlerde tamamlama sürecini hayata geçirmek zorundayız. Elbetteki demokrasi kültüründen yana toplumu aydınlattık, herkese demokrasinin, adaletin erdemini anlatmaya çalıştık. Bizim daha alacağımız çok mesafe var. Dün bir yerde yaptığım konuşmada yine adalete vurgu yaptım.

Dünya siyaset tarihinin en uzun yürüyüşünü birlikte gerçekleştirdik. Bir devlet için bir ülke için adaletin ne kadar değerli olduğunu anlatmaya çalıştık. Demokrasinin olmadığı yerde adalet, adaletin olmadığı yerde demokrasi olmaz. Bugün suçsuz olduklarına dair Cumhuriyet Başsavcılığının kararına rağmen hâlâ bazı gazeteciler hapisteyse adalet sorunu var demektir. Masum insanlar hapiste, beyler eğleniyorlar. Meclis açılsın da ondan sonra adalet reformunu yapalım. Neden Meclis’i bekliyoruz! Masum insanların hapiste ne işi var. Bu düşünceyle yola çıkarsanız adalete olan güven biter.

Yukarıdakinin avukatı var ne düşünüyor sorayım derse bir hâkim, o ülkede adalet bitmiştir. Hepimizin yapması gereken büyük görevler var. Bedeli ne olursa olsun adaleti sağlamak hepimizin ortak görevidir. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını adalet ortamında ararsınız.

"İL BAŞKANLARI OLARAK HEPİNİZİN SORUMLULUĞU VAR"

Yargının çöktüğünü gösteren en büyük karar YSK’nın kararıydı. Bütün dünya var olan sistemle dalga geçiyor. Nasıl bir yargıçtır, nasıl bir anlayıştır, nasıl bir hukuk fakültesidir. Kendi görüşünü makamı için satan bir kişiye yargıç denmez. Özgür iradesiyle karar alacak. Halkın iradenizi atıyor, vicdanınızı bir köşeye koyuyor, okuduğunuz bütün kitapları bir kenara atıyorsunuz bir kişinin dediklerini yapıyorsunuz. Sonra halktan şamar yiyorsunuz. Toplumun vicdanını kanattılar, ahlak kavramını yozlaştırdılar. İl başkanları olarak hepinizin bu konuda ciddi bir sorumluluğu var.

Türkiye'nin hiçbir sorununu çözmemiştir; var olan sorunlara yenisini eklemiştir. İşsizlik. Devasa bir sorun olarak karşımızda işsizlik duruyor. 17 yıl yöneteceksiniz, dünyanın parasını harcayacak, ne varsa satıp savunacaksınız ve Türkiye'nin hiçbir sorununu çözemeyeceksiniz. Bu gerçekleri AK Partili vatandaşlarımıza anlatmak zorundasınız. Çözümü de anlatacağız. Nasıl çözüleceğini anlatacağız. Hiçbir endişeniz olmasın, yurt içinde yurt dışında, Türkiye'nin CHP'nin bakış açısından çözülemeyecek hiçbir sorunu yoktur. CHP Türkiye’nin bütün sorunlarını çözebilir. Bu güveni vereceğiz. Elin oğlu çözüyor da biz mi çözemeyeceğiz. Hayır efendim hem dünyayı biliyoruz, hem Türkiye’nin bütün gerçeklerini, tarihini biliyoruz. Osmanlı'nın son dönemlerinde yaşanan trajedi 21. yüzyılda yeniden yaşanıyor.

‘İSTANBUL’DA NE YAPTIYSAK AYNISINI TÜRKİYE’DE YAPACAĞIZ’

Herkes dertli. Hiç meraklanma kardeşim, seçimler gelecek. İstanbul'da ne yaptıysak aynısını Türkiye'de yapacağız diyeceksiniz. Vatandaşa umutsuzluk değil, umutlu, güzel bir dünya vadedeceğiz. Yapmadılarsa biz yapacağız diyeceğiz. 5 yılda Türkiye'de Ortadoğu'daki bataklıktan alnının akıyla nasıl çıkar göreceğiz diyeceğiz.”

Kemal Kılıçdaroğlu: Adalet reformunu getirin Meclis'ten geçirelim! ile ilgili etiketler Kemal Kılıçdaroğlu CHP Nevşehir
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.