Kemal Kılıçdaroğlu 790 oyla yeniden CHP Genel Başkanı seçildi...

CHP'de 36. Olağan Kurultayı'nda 790 delegenin oyunu alan Kemal Kılıçdaroğlu yeniden Genel Başkan seçildi. Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise 447 oyda kaldı.

CHP yeni Genel Başkanı'nı seçmek amacıyla bugün 36. Olağan Kurultay'ını gerçekleştiriyor. Genel Başkanlık için Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile Yalova Milletvekili Muharrem İnce yarışacak... Başkanlık adaylarından ümit Kocasakal ile Ömer Faruk Eminağaoğlu seçime katılmaları için gerekli olan imza sayısına ulaşamadıkları için yarışta yer alamıyor. Muharrem İnce ise mükerrer imza sorunu nedeniyle sıkıntılı bir süreç yaşasa da Divan Başkanlığı İnce'nin adaylığının geçerli olduğunu duyurdu.

Divandan yapılan açıklamaya göre İnce 166 imzayla başvurdu, bunlardan ikisi sonradan geri çekildi ve mükerrer imzalar da düşülünce İnce'nin imza sayısı 118'e geriledi ve adaylık barajının altında kaldı. Divan Başkanı Büyükerşen, Kılıçdaroğlu'nun gönderdiği mektupla kendi oylarını İnce'ye yazdırmak istediği için İnce'nin bu yolla aday olabileceğini bildirdi.

Yalova milletvekili Muharrem İnce, rakibi Kılıçdaroğlu'nun Divan Başkanlığına yazdığı mektuptaki "Mükerrer imzalar İnce'ye yazılsın" ifadesi sonrası adaylığı kesinleşince kürsüye gelerek buna sert tepki gösterdi. "Mükerrer oy istemiyorum, delegenin özgür iradesini istiyorum. Lütuf istemiyorum" diyen İnce'nin adaylıktan çekilebileceği belirtildi.

Ancak İnce adaylıktan çekilmedi, sandıklar iki adaylı oylama için kuruluyor. Oylamanın 21.00-23.00 arası yapılması planlanıyor.

OY VERME İŞLEMİ BAŞLADI

CHP'nin 36. Olağan Kurultayı'nda genel başkanlık seçimi için oy verme işlemi başladı. Görevliler tarafından 76 kabin ve 25 sandık yerleştirildi. Daha sonra bin 226 kurultay delegesi bulunan CHP'de oy verme işlemine geçildi. Kemal Kılıçdaroğlu ve Muharrem İnce'nin yarışacağı seçimlerde, adaylar tüzük gereği genel başkan seçilebilmek için mevcut delegenin yarıdan bir fazlasının oyunu almaya çalışacak.

KILIÇDAROĞLU DA OYUNU KULLANDI

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu saat 22.00 sıralarında kurultayda oyunu kullandı. Kılıçdaroğlu kalabalık bir ekiple oy kullanmak için sandık başına giderken partililer tarafından sloganlarla desteklendi.

Adaylardan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, 1 numaralı sandıkta, Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise 4 numaralı sandıkta oy kullandı.

Ankara Spor Salonu'ndaki kurultayda delegeler 25 sandıkta oy verdi. Oy verme işlemi yaklaşık 2 saat sürdü.

Oy verme işleminin tamamlanmasının ardından sayıma geçildiği duyuruldu.

Oy sayım işlemi ise 23.30 sıralarında tamamlandı. Divan Başkanı Yılmaz Büyükerşen başkanlık seçimini oy kullanan 1253 delegeden 790'ını alan Kemal Kılıçdaroğlu'nun kazandığını duyurdu.

Büyükerşen 16 oyun geçersiz sayıldığı oylamada Muharrem İnce'nin ise 447 oy aldığını belirtti.

Seçimin tamamlanmasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu delegelere teşekkür konuşması yaptı.

KILIÇDAROĞLU'NDAN TEŞEKKÜR KONUŞMASI

Kurultayda, sonuçların açıklanmasının ardından bir konuşma yapan Kılıçdaroğlu, tüm delegelere teşekkür etti.

Üstlendiği görevin sorumluğunu çok iyi bildiğini belirten Kılıçdaroğlu, "Üstlendiğim görev sıradan bir görev değildir. Bu ülkenin her ferdinin hakkını, hukukunu, adaletini sağlamak için her türlü mücadeleyi yapacağıma sizlere söz veriyorum." ifadesini kullandı.

Bugün yaşanılan ortamda CHP'ye genel başkanlık yapmanın sıradan bir olay olmadığını gayet iyi bildiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Kimilerinin uykularının kaçacağını da çok iyi biliyorum. Ama biz haklı davamızı, Türkiye davamızı sonuna kadar götüreceğiz. Her zaman söyledim yine ifade ediyorum: Adaleti, demokrasiyi, hukuku birlikte savunacağız, birlikte yaşamayı savunacağız. Türkiye'yi yeniden çağdaş uygarlığa taşımak için hep birlikte mücadele edeceğiz. Bu bizim namus borcumuzdur."

Türkiye'nin tarihinin en zor dönemeçlerinden birini yaşadığına dikkati çeken Kılıçdaroğlu, hangi siyasi görüşten olursa olsun, insanların kaygıyla Türkiye'nin bekasından, geleceğinden söz ettiğini söyledi.

ŞEHİTLERE RAHMET

Bu akşam 7 kahraman Mehmetçiğin şehit düştüğünü belirten Kılıçdaroğlu, 6 askerin Afrin'de şehit olduğunu dile getirdi.

Çok üzüntülü olduklarının altını çizen Kemal Kılıçdaroğlu, "Kahraman askerlerimiz, Mehmetçiklerimiz. Peygamber ocağından ayrılıp oraya giden, bayrağımız için, vatanımız için mücadele eden Mehmetçiklerimiz. O askerlerimize, şehitlerimize şükran borçluyuz. Allah rahmet eylesin. Onların mücadelesi Türkiye mücadelesidir. Onların mücadelesi gelecek mücadelesidir. Bütün şehitlerimize özellikle Afrin şehitlerimize minnet borçluyuz. Onlar bizim onurumuz, bizim gururumuzdur." değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye'nin şehitlerin önemini çok iyi bildiğini aktaran Kılıçdaroğlu, herkese çok büyük sorumluluklar düştüğünü bildirdi.

Türkiye'nin bütün komşularını kucaklayarak, barıştan yana bir politika izleyeceğini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

"Savaş meydanlarından gelen Gazi Mustafa Kemal Atatürk, 'zorunlu olmadıkça savaş bir cinayettir' demiştir. Bugün zorunlu bir tablo ile karşı karşıyayız. Türkiye'nin beka sorunu var. O sorunu başımıza açan bugün Türkiye'yi yönetenlerdir. Onun için diyorum bunun hesabını mutlaka soracağız diye. Bu bizim boynumuzun borcudur.""

"CHP GENEL BAŞKANLARINA YAKIŞIR BİR TARZDA SÜRDÜRECEĞİM"

Kemal Kılıçdaroğlu, CHP olarak 80 milyonu vatandaşı kazanmak zorunda olduklarına, hiç kimseyi ötekileştirme lükslerinin bulunmadığına işaret ederek, bunun için çalışacaklarını söyledi.

Kılıçdaroğlu, konuşmasını "Bu zorlu görevi size sözüm söz, CHP Genel Başkanlarına yakışır bir tarzda sürdüreceğim." diyerek bitirdi.

Konuşmasının sonunda üzerinde "CHP" yazan 70 yıllık bir tuğla hediye edilen Kılıçdaroğlu, bunu genel merkezde sergileyeceklerini söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu 790 oyla yeniden CHP Genel Başkanı seçildi... ile ilgili etiketler CHP Kurultay Kemal Kılıçdaroğlu Muharrem İnce
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.