Kemal Bey ya şimdi ya hiç!

İzzet Çapa

İzzet Çapa

Hayatım boyunca devletle hiç iş yapmışlığım yoktur. Ne tek kuruşluk ihale aldım, ne de siyaset dünyasından çok insan tanıdım. Takdir edersiniz ki bu saatten sonra da devletle iş yapacak, bir yerlere gelecek halim yok. Ben eğlence konseptleri tasarlar, mekanlar hazırlayıp insanlara güzel hatıralar biriktirecekleri anlar sunarım. Düğünler, doğum günleri, bekarlığa veda geceleri velhasıl işletmeciliktir faaliyet alanım. Siyasetten, politikadan pek hazzetmem. Bunca yıl yazılar yazdım ama mümkün olduğunca o alandan uzak durmaya çalıştım. Yeri geldi haklı – haksız bir gecede yüzlerce insanın ekmek yediği dükkanlarım yerle bir edildi. Gıkımı çıkarmadım… ‘Nerde kalmıştık’ dedim; aynı gün arkadaşlarımla yeni yerler inşa etmeye başladım. Hamdolsun yıkılanın yerine yenisini, gidenin akabinde daha iyisini yaptık. Ömrümüz yettiğince de yapmaya, insanların hayatlarına güzellikler katmaya devam edeceğiz. Sözün özü tekrar altını çiziyorum ne devletle en ufak bir işim var, ne de siyasetten zerre beklentim. O yüzden kimse bu yazdıklarımı başka yerlere çekmesin. Zaten bu uzun girişi de durumumu – duruşumu anlatmak için yazdım.

Gelelim sadede… Şunun şurasında iki ay sonra ülkemiz açısından tarihi bir seçim yapılacak. İktidar kanadının adayı da, tavrı da, ittifakı da gayet net ortada. İşin o kısmıyla ilgili söylenecek pek bir şey yok çünkü o cenahta belirsizlik yok.

Gelelim muhalefete… İşte bu tarafta durum karışık. Öyle ya da böyle bir an önce hem İzmir’den hem Diyarbakır’dan, hem ulusalcılardan hem muhafazakarlardan, hem Alevilerden hem de mukaddesatçılardan, hem Kürtler’den hem de Trakya’dan oy alabilecek bir aday çıkartmaları gerekiyor.

Çünkü öyle ya da böyle karşılarındaki rakip bu kesimlerin hepsinden oy almayı beceriyor.

Ortaya İlhan Kesici gibi bana hiç mantıklı gelmeyen isimler atılıyor ki umarım Ekmeleddin Bey gibi bir hatayı tekrar etmezler.

Çünkü yaşıtlarımı bilmem ama bu seçimin belirleyicisi olacak genç kuşak İlhan Bey’i hiç tanımazlar.

O yüzden siyasetten hiç anlamayan bir vatandaş olarak tavsiyem şudur: Eğer Kılıçdaroğlu aday olmazsa, Tayyip Bey ilk turda yüzde 50 artıyı siler süpürür.

O yüzden de ya şimdi, ya hiç Kemal Bey...

Diğer Yazıları