'Kemal Bey 9 ay sonra görevi bana bırakacak'

CHP içinde devam eden kavgalara ilişkin kulisleri yazan Akşam yazarı Turgay Güler, yine çok konuşulacak bilgiler kaleme aldı. Oğuz Kaan Salıcı'nın, partililere ‘Kemal Bey dokuz ay sonra görevi bana bırakacak, hazırlığınızı yapın’ dediğini aktaran Güler, bunu duyan Kılıçdaroğlu'nun öfkeden deliye döndüğünü belirtti.

Akşam yazarı Turgay Güler, bugünkü yazısında ‘Kemal Bey dokuz ay sonra ailesinin de baskısıyla görevi bırakacak’ ve ‘Koltuğunu Oğuz Kaan Salıcı’ya devredecekmiş’ sözlerinin ardından çıt çıkmadığını belirtti.

CHP'li yurtsever arkadaşını arayıp ‘niçin tepkisizler’ diye sorduğunu aktaran Güler, şu ifadeleri kullandı:

"‘CHP’liler güne senin yazınla başlıyorlar ne tepkisizliği’ dedi.

‘Haberin yok, daha neler oldu neler’ diye de ekledi.

Kemal Bey’i, geçmişte bürokraside üst düzey görev yapmış çok yakın bir dostu aramış. Oğuz Kaan Salıcı’nın sağda solda ‘Kemal Bey dokuz ay sonra görevi bana bırakacak, hazırlığınızı yapın’ dediğini aktarmış. Kemal Bey bunu duyunca öfkeden deliye dönmüş, fena kızmış.

‘Ne yapmaya çalışıyor bu adam’ diye çıkışmış."

Güler, yazısını şöyle sürdürdü:

"Ziya Köseoğlu ismini CHP’de herkes bilir. Deniz Baykal zamanında onun fotoğraflarını çekiyordu. İkinci fotoğrafçıydı. Kemal Bey geldikten sonra rütbe aldı, baş fotoğrafçı oldu. Tam on yıl Kemal Bey’in fotoğraflarını çekti. Yakın bir zamanda da emekli oldu.

Köseoğlu dün bir tweet paylaştı. İşte o tweetinde Kemal Bey’e ilişkin son bir fotoğraf çekti.

Şimdi sıkı durun.

Bir twitter kullanıcısının “Eşi çocukları hiç mi görmez babalarının düştüğü durumu, hadi CHP’ye acımıyorlar babalarına da mı acımıyorlar” şeklindeki paylaşımının altına şunları yazdı:

“CHP için kaygılanan herkesin bu vakayla ilgili ciddiyetle tartışması gerekir. Mesele Ecevit için kurulan tuzağın ötesindedir”.

Sanırım CHP’de herkesin bildiği ama konuşmaya cesaret edemediği bazı meseleler yavaş yavaş su yüzüne çıkmaya başlıyor.

Lakin söz konusu iddialar gerçek mi operasyon amaçlı mı ben de bilmiyorum?


***
CHP’li yurtsever dostum, yeni ve çok ilginç bir bilgi daha paylaştı. Eski maliye bakanlarından Zekeriya Temizel alternatif tıp parantezinde destekleyici sağlık ürünleri üretiyormuş. Doğal ilaçlar yani. Kemal Bey o ürünlerden dört kutu sipariş etmiş.


***
Ziya Köseoğlu’nun sosyal medya paylaşımlarına bakarken bir şey daha dikkatimi çekti.

Kahvehaneler için ‘sıfır iskambil kâğıdı’ önerisi sonrası Köseoğlu bir tweet daha atmış ve şöyle demiş.

“Erdoğan Toprak, Rasim Bölücek, Veli Özdemir, Okan Konuralp kariyerlerine bu muhteşem tavsiyeyi altın harflerle yazsın”.

Sanırım bu dörtlünün iskambil kâğıtlarıyla arası hayli iyi.


***
CHP Ankara İl örgütüyle Mansur Yavaş’ın arası bozukmuş. İldeki bir yönetici Mansur Yavaş’ı hedef alan bir sosyal medya paylaşımı yapınca ortalık karışmış. Bunun üzerine Oğuz Kaan Salıcı o yöneticiyi arayarak ‘sizi oraya ben getirdim, sizi bir gecede temizlerim, nasıl temizlendiğinizi bile anlayamazsınız’ diye paylamış. Sonrasında o tweet silinmiş."

YAZININ TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

'Kemal Bey 9 ay sonra görevi bana bırakacak' ile ilgili etiketler CHP Kemal Kılıçdaroğlu Turgay Güler Oğuz Kaan Salıcı
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.