Kemal Belgin: Fenerbahçe şike yaptı

Kemal Belgin, "Fenerbahçe 1951 yılında Beşiktaş maçına bilerek 2 lisanssız futbolcuyla çıkıp hükmen mağlup oldu. Galatasaray şampiyon olmasın diyeydi. Çünkü Galatasaray ile Beşiktaş çekişiyordu. Yalansa birisi söylesin sen yalan söyledin diye. Beşiktaş şampiyon oldu."

Duayen gazeteci Kemal Belgin, Fenerbahçe'nin 1951 yılında Galatasaray şampiyon olmasın diye şike yaptığı iddia etti. A Spor'da konuşan Kemal Belgin, Sarı-Lacivertliler'in maç iki lisanssız futbolcuyla çıktığını, Beşiktaş'ın hükmen kazandığını ve o sezon şampiyon olduğunu söyledi. Belgin, "Galatasaray şampiyon olmasın diye. Çünkü o sezon Galatasaray ile Beşiktaş çekişiyordu" dedi.

KralSpor'un aktardığına göre, Belgin'in iddiaları şöyle:

"Eskiden ne olurdu? Lisans belgesini kağıdını iki kulübün de sorumluları getirir. Hakem bakıyor lisansı var mı yok mu diye. Meşhur Fenerbahçe-Beşiktaş maçı var. 1951 yılı. F.Bahçe, Beşiktaş maçına iki lisanssız oyuncuyla çıktı. Lisansları yok. Maçın hakemi iki kaptana diyor ki, 'Bu iki arkadaş 11'de. Maçın düdüğünü çalarsam 3-0 Beşiktaş lehine biter. Oynat sen diyorlar. Düdüğü çaldığım anda maç biter diyor. Maç başlıyor. Beşiktaş 3-0 Fenerbahçe. Yukarıda şeref tribününde Zeki Rıza Sporel, Hasan Kamil Sporel. İki kardeş. Fenerbahçe'ye yıllarını vermiş adamlar. Hakemin oyuncularla konuşması gariplerine gidiyor. 10-15 dakika sonra birisi yukarıya geliyor. Aşağıda ne oldu? İkisi de 15. dakikada maçı terk ediyor. İnanmayan 70 yıllık Halit Kıvanç'ın yazısını okusun."

YALANSA BİRİ ÇIKSIN SÖYLESİN

"İki takım yöneticileri takımların lisans listelerini karşılıklı kontrol ederlerdi. Hakem itirazınız var mı diye sorardı. Tık tık atarlar imzayı itirazımız yok diye. Sonra da esame listesi oluşturulur. Galatasaray şampiyon olmasın diyeydi. Çünkü Galatasaray ile Beşiktaş çekişiyor. Yalansa birisi söylesin sen yalan söyledin diye. Beşiktaş şampiyon oldu. Çıkacaklar, yalanlayacaklar, mahkemeye verecekler beni sözde." 

Kemal Belgin: Fenerbahçe şike yaptı ile ilgili etiketler Fenerbahçe Beşiktaş Galatasaray Kemal Belgin
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.