Kediler neden ayak ucunda uyur?

Kedilerin neden sahiplerinin ayak ucunda uyudukları her daim sorgulanmaktadır. Kedilerle birlikte yaşanılan her an ne kadar özelse kendi istekleri doğrultusunda yanımıza kıvrılarak uyumaları mutluluğu tarif edilmez bir noktaya taşımaktadır.

Kedilerin en büyük özelliği sevgililerini farklı şekillerde bizlerin kesinlikle anlamadığı bazen de anlam veremediği hareketlerle göstermeleridir. Bu sevgi türü aslında paha biçilemez bir mutluluk tarifidir. Ama bazı durumlarda kedi davranışlarını yorumlamak ya da sonuçlarına varmak kolay olmaz. Onların bizlere sergilemiş olduğu bu tür eylemler görünenden farklı nedenleri de bünyesinde barındırabilir.

Kediler Neden İnsanlarla Uyur?

Kediler çoğunlukla insanlarla beraber uyumayı tercih ederler. Kedilerin en savunmasız kaldığı an uykuda oldukları süre olduğundan kendilerini güvende hissetme ihtiyacı duyarlar. Bu sebeple de kendilerini güvende hissettikleri yer yanında uyumak istedikleri kişilerden ibarettir.

Kediler neden ayak ucunda uyur?

Sahipleri ile beraber uyuma davranışı sıklığı kedilerde mevsimlere göre değişiklik gösterebilir. Yaz aylarında kendilerini güvende hissetmek isteyen kediler yanınıza sokulabileceği gibi kış aylarında da bunu daha sıcak kalma amacı ile de yapabilir. İnsan sıcaklığı ile birlikte yorgan ve battaniye altı da kediler için konforlu bir ortam oluşturabilir.

Kediler Neden Ayak Ucunda Uyur?

Sahipleri ile beraber uyumayı tercih eden kedilerin türlerine göre farklı bir uyku düzeni vardır. Kediler insanlara göre en çok uyku zamanını gündüz vakitlerinde geçirirler. Uyuma alanları da buna göre farklılık gösterebilir. Kedilerin uyku yeri ve uyku arkadaşı seçiminde dikkat ettikleri bazı hususlar ortaya çıkabilir.

Kediler en çok onları besleyen kişilerin yanında uyumayı tercih ederler. Yemek kesinlikle onların en büyük motivasyonlarından birisidir. Onlara yemeğini ve suyunu veren zaman zaman vakit geçirip eğlenen kişiler, kedilerin favorisidir.

Kediler neden ayak ucunda uyur? - Resim : 2

Kedilerin uyku yeri seçimindeki en önemli faktörlerden birisi de sıcaklıktır. Bu nedenle kediler o sıcaklığı insanlarda bulur. Genel anlamda ilk tercih ettikleri yer baş ucudur. Kediler, uyku esnasında güvende olmayı da isterler. Bunun içinde en çok güvendikleri ve huzur buldukları kişiler ön plandadır.

Kedilerin neden sahiplerinin ayak ucunda uyumasının en önemli sebebi ise bir tehdit anında ya da tehlikeyi hissettiğinde alarma geçip sizi korumak içindir.

Kediler neden ayak ucunda uyur? ile ilgili etiketler kedi kediler ayak ucu
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.