Kedi yaşı nasıl hesaplanır? Bir kedinin kaç yaşında olduğunu nasıl anlarız?

Kedilerin yaşı nasıl hesaplanır? Kedim insan yaşına göre kaç yaşında sorularının yanıtı haberimizde. Kedi ve köpeklerin insan yaşındaki karşılığı hep merak edilen konulardan olmuştur. İşte bu detaylar haberimizde...

Kedilerin yaşı nasıl hesaplanır? Kedilerin insan yaşına göre kaç yaşında olduğunu haberimizden öğrenebilirsiniz.


KEDİLERİN YAŞI NASIL HESAPLANIR?

Tıpkı köpeklerde olduğu gibi kedilerin yaşını hesaplarken de yaşını 7 ile çarparak insan yaşının hesaplandığı sanılır. Ancak bu sağlıklı bir hesaplama yöntemi değil. Çünkü kedi dostlarımız yaşamlarının ilk 2 yılında hızlı büyüme gösterir.

Kaba bir hesapla bir kedinin ilk 12 ayı 10-14 insan yaşına eşittir. Kedilerin 2 yaşına geldiklerinde insan yaşına göre ortalama 25 yaşında olurlar. İki yaşından sonra kedilerin büyümesi yavaşlar ve bu yaştan sonra her yıl 4-5 insan yaşına eşittir.

 İngiliz polisinin üç yıl araştırdığı 'kedi seri katili' tilki çıktı -  Sputnik Türkiye

Kedi Yaşı İnsan Yaşı
1                10-15
2                   25
3                   29
4                    33
5                   37
6                   41
7                   45
8                   49
9                   53
10                 57
11                 61
12                 65
13                 69
14                 73
15                 77
16                 81
17                 85
18                 89
19                 93
20                 97

Kedi Yaşı Hesaplamada En Önemli İpucu Diş


New Yorklu Veteriner Hekim Rachel Barrack bir kedinin yaşını tahmin ederken ilk önce dişlerine baktığını söylüyor. Özellikle genç kedilerde diş, yaş tahminin yapılmasın sağlayan en önemli unsur. Bir yavru kedinin dişleri 3 haftalıkken ortaya çıkmaya başlar. 3 ile 6 ay arasında bebek dişleri yerini kalıcı dişlere bırakır. Eğer bir kedinini kalıcı dişleri çıktıysa o kedi en az 6 aylıktır. Eğer bu dişler keskin ve temizse bu kedinin 2 yaşından küçük olduğunu gösterir. Ancak 2 yaşından sonra kedilerin yaşını dişlerinden tahmin etmek zorlaşır.

Veteriner hekimler kedilerin yaşını tahmin emek için dişlerden sonra kas sistemine bakarlar. Genç kedilerin bacaklarında ve sırtında güçlü kaslar vardır. 10 yaşından büyük kediler protein ve yağları sindirmekte zorlandığı için kas kütlesinde azalma meydana gelir. Veteriner hekimler bir kedinin 10 yaşından büyük olduğunu bu şekilde tespit edebiliyor.

Fiziksel muaynenin yanı sıra labarotuar testleri ile de kedilerin yaşı tahmini olarak belirlenebilir.

Kaynak: Pet MD & ajanimo.com

Kedi yaşı nasıl hesaplanır? Bir kedinin kaç yaşında olduğunu nasıl anlarız? ile ilgili etiketler kedi kedi yaşı kedilerin yaşı nasıl hesaplanır
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.