Kedi bu yapar mı yapar! Fıstık 1,5 yılda 1400 km yol alarak evine döndü!

İstanbul Çekmeköy’den önce Diyarbakır’a oradan da Mardin’e götürülen “Fıstık” adlı dişi kedi 1,5 yıl sonra geri döndü.  Fıstık'ı Mardin’e bırakan Ubeydullah Güneş kedinin bir buçuk yılda toplam bin 400 kilometre yol aldığını ifade ederek ,”Hayretler içerisindeyiz, subhanallah ” dedi.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

İstanbul Çekmeköy’den önce Diyarbakır’a oradan da Mardin’e götürülen “Fıstık” adlı kedi,1,5 yıl sonra geri döndü.


BİR BUÇUK YIL İÇİNDE BİN 400 KM YOL KATETTİ

Kediyi Mardin’e bırakan Ubeydullah Güneş,”Hem kendisini sevdirmeye çalışıyordu hem de ani tepkiler veriyordu. Kendisini iyice inceledikten sonra onun Fıstık olduğuna kanaat getirdik. Yemini yedi, sütünü içti sonra evine gelmiş olmanın o huzurlu edasıyla bir süre kendisini temizledikten sonra olduğu yerde kıvrıldı.Biz de tabi o arada şok halindeyiz. Bir kedi 1400kmlik yolu nasıl aşabilir? Dağlar, tepeler, nehirler..Aklımız hayalimiz almıyor.” dedi.


“KÜÇÜK BİR VAŞAĞA BENZİYOR PAZULARI KUVVETLENMİŞ”

Kediyi önceki akşam evinin önünde gören Ubeydullah Güneş mesajının devamında ,”Fotoğrafta görünmese de vücudunun bazı yerlerinde yaralar var, belli ki zarar görmüş. Görünüşü itibariyle de tam küçük bir vaşağa benziyor, vücudu zayıflamış ama pazuları çok kuvvetlenmiş.” ifadelerine yer verdi. 

 FISTIK’IN ARDINDAN İLGİNÇ TWEETLER

Ubeydullah Güneş’in Mardin’de İstanbul Çekmeköy’de ki yaşadığı eve gelmesinden sonra,sosyal medyada ilginç tweetlerin yazıldığı görüldü.

-Eee güzel insanların peşinde kilometre hesabı yapılmayacağını kediler bile öğrenmiş biz hala öğrenemedik. :))

-Senin gibi güzel bir insana kavuşmak için o kadar yol gelmesine ben şaşırmadım doğrusu


-Doğrudur hocam ne mutlu size. Zamanında yaşlı bir hanım artık ilgilenemeyeceği için kedisini bize vermişti. İst anadolu yakasnda oturuyordu kadın, biz ise avrupa tarafında. Kedi 3-4 kere kaçmıştı, eski sahibine gidiyordu. Kadın bizi arayıp, yine geldi gelin alın, diyordu.Son kaçışından sonra geri almadık :) Şaşırıyorduk hiç sokak hayatı görmemiş bir ev kedisi, köprüleri aşıp nasıl eski evine gidebiliyor diye. Hayret doğrusu..

 -Adamın biri kediyi ormana bırakıp ondan kurtulmak ister, epey yol gidip bıraktıktan sonra kaybolur, evi arar, eşi kedi geri geldi, sen nerdesin diye sorunca; o namussuz kediye söyle buraya gelsin , beni derhal eve götürsün, der:))))

-Yok artık :) bu kediler ürkütücü olmaya başladı. Biz navigasyonsuz gelemiyoruz adam Türkiye turuna çıkmış gibi geze geze gelmiş :)


-Yıldızların ayın konumuna göre bulundukları yere tekrar gelebiliyorlarmış. Köyden alıp ilçeye götürdüğümüz kedimizde 1.5 ay sonra geri dönmüştü.

 -Kediler yön bulma konusunda uzmandır. a ve b noktasında bulunsun o iki noktaya halükarda gelir gider sorun olmaz... Normal bir durum özetle..

-Kediler DNA'sına navigasyon işlenmiş varlıklardır. Kuşlar gibi yön ve adres bulma özellikleri muazzam gelişmiştir..

-Hiç farketmez. Benim köydeki kedimi ilçeye getirdim 2 saat içinde kayboldu. Akşama doğru köyden aradılar kedi geri geldi diye. Mesafe 10 km idi ilçeye ilk kez gelmişti. Mesafe değişir ama ama fıtratı değişmez kedilerin (hazır mamayla evde yaşayanlar istisna)


-kedilerin aslında ne olduklarını perdeler kalkınca anlayacağınız


-Hocam Biz yine de mucize demeyelim de, kedinin kerameti diyelim :))


-Arkadaşımın Van kedisi çalınmıştı. O da 1 sene sonra arkadaşıma geri döndü ve yarım saat aynı yerde duramayan kedi 1 hafta hiçbir yere gitmeden uyudu. Nasıl bir yoldan geldiyse artık!


-Kediler gerçekten çok farklı varlıklar. Ben bi keresinde 6. Kattan düşen komşunun kedisini iki günlüğüne bakmıştım. O iki günde çok hayret edici şeylere şahit oldum. Bazı mutasavvıfların kedinin hikmetine binaen yazdığı şiirlerde var

 

-Ben kedilerdeki bu keramete inanıyorum.Fitnat diye bir kızım vardı konuşabilse insan derdik o kadar akıllı ve inanılmaz ayrıntıcı bir kedi,ağlarken dizlerime çıkar iki patisini göğsüme dayar akan gözyaşlarımı patisiyle silerdi.Onlar farklı bir alemin canlısı biz henüz bilmiyoruz.


-Subhanallah. Yani yerini bulur tanır diye biliyorduk ama bu kadarını da bilmiyorduk. Hikmetinden sual olunmaz :) Subhanallah.


-Uzun yillar once bizde Duzceden Bartina anne kedi ve yavrulari aracla goturmustuk.Koli icindeydiler.Bartindaki eve vardik koliyi kucagimiza aldik anne kedi koliden bir atladi gidis o gidis.Tam 33 gun sonra Duzce den dedem aradi.Kedi buraya geldi siz onu goturmedi niz mi dedi🙂


-Hatta kedilerle ilgili belgeselde kedilerin durup dururken bir yone sabit bakmalarinida baska alemlerle olan irtibatlarina bagliyorlar.Ve daha bir suru sey.Zaten "kedi ev halkindandir" derken peygamberimiz,kedilerin ozel bir yeri oldugunuda belirtmis oluyor.(sav)

Kedi bu yapar mı yapar! Fıstık 1,5 yılda 1400 km yol alarak evine döndü! ile ilgili etiketler
GÜNÜN VİDEOSU

Sidney'de ayin sırasında kan donduran olay! Gazze ile ilgili vaaz veren piskopos bıçaklandı...

Avusturalya’nın Sidney kenti yakınlarında vaaz veren piskopos, Gazze’deki deneyimlerini anlatıp, Gazze’de küçük çocukların öldürülmemesi gerektiğini belirtirken bıçaklı saldırıya uğradı. O anlar saniye saniye YouTube'da canlı yayınlandı.