KDV oranlarında sadeleşmeye gidiliyor: Tüm ürünleri kapsayacak!

Son haftalarda gündeme gelen KDV oranları ile ilgili hükümet düğmeye bastı. Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından tüm sektörleri ilgilendiren kapsamlı KDV düzenlemesine gidilecek. Sadeleşmeye gidilecek KDV düzenlemesinin birkaç hafta içinde TBMM'ye sunulması bekleniyor.

Hazine ve Maliye Bakanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, KDV'ye yeni bir ayar verilecek.

Bakanlık sadeleşme ile ilgili çok kapsamlı çalışma yapılıyor. Çalışma birkaç hafta içinde tamamlanacak.

ÖNERİLER ALINDI

Bu kapsamda Gelir İdaresi Başkanlığı'nda çalıştaylar yapıldığı, muhalefet partileri ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndan öneriler alındığı öğrenildi.

YÜZDE1 KDV İLE ALINAN ÜRÜNÜN YÜZDE 8'LE VERİLMESİ SONA ERECEK

Çalışmayla sektörler arasındaki KDV uygulama farklarının giderilmesi hedefleniyor. Düzenlemeyle yüzde 1 KDV ile alınan ürünün yüzde 8'le verilmesi, yüzde 18'le alınan ürünün yüzde 1 KDV ile satılması gibi uygulamalara son verilecek.

 

TÜM ÜRÜNLERİ KAPSAYACAK

Ayrıca temel gıda maddelerine uygulanan KDV'de herhangi bir artışa gidilmeyeceği öğrenilirken, tüm ürünleri kapsayacak şekilde sadeleştirme yapılacak.

 

 

 

KDV oranlarında sadeleşmeye gidiliyor: Tüm ürünleri kapsayacak! ile ilgili etiketler KDV TBMM sadeleşme
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.