KDV indirimi Muşlu yumurta üreticisini memnun etti

Temel gıda ürünlerinde KDV'nin yüzde 8'den 1'e düşürülmesi, Muşlu yumurta üreticilerini sevindirdi.

Temel gıda ürünlerinde KDV indiriminin etikete yansıyacak olması üreticileri heyecanlandırırken, Muşlu yumurta üreticiler de karardan memnun oldu.

Muş'ta 60 bin tavuk ve 30 bin civciv kapasitesi ile günde 30 bin yumurta satışı gerçekleştiren  Aydın Çelik, marketlerdeki satışların artmasıyla üretime daha fazla katkı sağlamayı planlarken vatandaşın alım gücünün de artacağına işaret etti.

Çiftliğinde 26 bin tavukla üretim yaptıklarını kaydeden Çelik, KDV indiriminin yumurta sektörüne de yansıdığını ifade edip şu değerlendirmeyi yaptı:

Marketlerdeki yapılan indirimlerden bizlerde keyifleniyoruz. Çünkü bizim sektörümüzü de ilgilendiren bir konu. Yumurta her eve giren bir üründür. Yumurta satışı üretimi artıracaktır.

Maliyetler aşırı derecede yüksek. Bizim pazar sorunumuz yok. Çevre iller Diyarbakır, Bingöl, Batman, Siirt, Van Bitlis’e ürün gönderiyoruz. Yıllardır bu işi yapıyoruz. Maliyetler düştüğü zaman mutlaka biz tam kapasiteyle rahat çalışabiliriz. Burada 12-13 kişi çalışmaktadır.

KDV indirimi Muşlu yumurta üreticisini memnun etti ile ilgili etiketler Muş KDV yumurta

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Mardin'de okuldan atılan kız öğrenci tabanca ile okulu bastı! Korku dolu anlar kamerada...

Mardin'de okuldan atılan lise son sınıf öğrencisi kız, tabanca ile gelerek okulu bastı. Okula girmeye çalışan, kapıya tekmeler atan ve havaya birkaç el ateş eden kız öğrenci, polis tarafından gözaltına alındı. Korku dolu anlar saniye saniye kameraya yansıdı.