KDV indirimi genişleyecek mi? Eğitim, sağlık ve konutta muhtemel indirimler

KDV indiriminin market fiyatlarında kısmen bir rahatlama getirmesi üzerine hükümet eğitim, sağlık ve konutta da KDV indirimi yapmak için çalışmalara başladı. Eğitim ve sağlık hizmetlerinde yüzde 8 olan KDV konutta yüzde 18 uygulanırken, bu oranlarda da indirime gidilmesi ihtimaller dahilinde.

Gıdadaki KDV oranı yüzde 7’den 1’e düşünce market harcamaları bir nebze düşerken, KDV indirimlerinin gıda ile sınırlı kalmayıp özel eğitim, özel sağlık hizmetleri ve konutlar için de planlandığı aktarıldı.

Halihazırda eğitim ve sağlık hizmetlerinde yüzde 8, konutta ise 150 metrekarenin üzeri konutta yüzde 18 KDV uygulanıyor.

Yeni Şafak'tan Nur Banu Aras'ın haberine göre söz konusu çalışma ile gıdada olduğu gibi benzer bir oranda indirim yapılması planlanırken pandemi nedeniyle veliler ve okulların üzerindeki maliyetleri azaltmak amacıyla eğitim ücretlerine uygulanan KDV oranı yüzde 8’den yüzde 1’e indirilmişti.

150 metrekareye kadar olan evlerde de KDV yüzde 1 uygulanırken, 150 metrekarenin üzerine ise yüzde 18 KDV uygulanıyor. Kentsel dönüşüm, yapı kooperatifleri ve TOKİ’lerde de KDV oranı yüzde 1 iken, bu oranlarda semte göre düzenleme yapılması planlar arasında.

KDV indirimi genişleyecek mi? Eğitim, sağlık ve konutta muhtemel indirimler ile ilgili etiketler KDV Gıda konut
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.