Kazım Koyuncu sözleri! Ölümünün 15.yıldönümünde Şair Ceketli Çocuk Kazım Koyuncu anılıyor | Kazım Koyuncu kimdir?

Kazım Koyuncu Sözleri 2020! Şair Ceketli Çocuk Kazım Koyuncu, ölümünün 15. yıldönümünde anılıyor. Karadeniz şarkıları ve duruşuyla milyonlarca insanın gönlünde taht kuran Kazım Koyuncu, 25 Haziran 2005'te 33 yaşında Akciğer kanserinden vefat etmişti. Kazım Koyuncu kendi sözleri ile bugün de akıllarda ve gönüllerde yerini tazeliyor. Kazım Koyuncu sözlerini sizler için derledik...

Kazım Koyuncu sözleri 2020! Milyonlarca insanın gönlünde taht kuran Şair Ceketli Çocuk lakabıyla ün salan Kazım Koyuncu ölümünün 15.yıldönümünde sevenleri tarafından anılıyor. 25 Haziran 2005'te daha 33 yaşındayken akciğer kanserine yenik düşen Kazım Koyuncu, insani değerleri ve karadeniz şarkılarıyla milyonlara örnek olmuş bir sanatçıydı. İşte Kazım Koyuncu sözlerini sizler için derledik...


KAZIM KOYUNCU SÖZLERİ 2020!

Savaşın ne kadar kötü bir şey olduğunu anlamak için savaşmak zorunda değiliz…

• Trabzonspor’u tutmak sadece o yörenin çocuğu olmakla açıklanabilecek milliyetçi bir davranış değildir. Benim için Trabzonspor, en güçlülere karşı koyan ve herkesi yenen hayali kahramandı. Öyle bir kahramandı ki statükoyu bile devirmişti.

• Bu arada; hiç başımızdan eksik olmayan gökyüzüne, günün karanlık saatlerine, ara sıra kopsa da fırtınalara, bir gün boğulacağımız denizlere, eski günlere, neler olacağını bilmesek de geleceğe, kötülüklerle dolu olsa bile tarihe, tarihin akışını düze çıkarmaya çalışan tüm güzel yüzlü çocuklara, Donkişotlar 'a, ateş hırsızlarına, Ernesto "Çe" Guevara'ya, yollara-yolculuklara, sevgililere, sevişmelere, sadece düşleyebildiğimiz olamamazlıklara, üşürken ısınmalara, her şeyden sıcak annelere, babalara ve tadını bütün bunlardan alan şarkılara kendi sıcaklığımızı gönderiyoruz. Kötü şeyler gördük. Savaşlar, katliamlar, ölen-öldürülen çocuklar gördük. Kendi dilini, kendi kültürünü, kendisini kaybeden insanlar, topluluklar gördük. Yanan köyler, kentler, ormanlar, hayvanlar gördük. Yoksul insanlar, ağlayan anneler, babalar, her gün bile bile sokaklarda ölüme koşan tinerci çocuklar gördük. Biz de öldük. Ama her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik. Teşekkürler dünya."

• Bir şey ürettim ben, üç beş kişilik şey değil, sevgi denen şey herhalde.

• Bütün dünyanın, bütün toprakları hepimizindir. Bütün şarkılar, dünyadaki tüm insanlarındır. Tüm topraklarda memleketimizdir.

• Ben bir müzisyenim, ondan sonra biraz Karadenizliyim; ama hepsinin ötesinde ben bir devrimciyim. Ve gerçekten doğru bildiğim bir şeyi en azından çok zorlanırsam ortaya koymaktan çekinmem.

• Çok fiyakalı bir hastalığa yakalandım baba...

• Birbirimizi anlamamız için, aynı dili konuşmamıza gerek yok, ezildikten sonra, hepimiz aynı şarabız...

Kazım Koyuncu sözleri! Ölümünün 15.yıldönümünde Şair Ceketli Çocuk Kazım Koyuncu anılıyor | Kazım Koyuncu kimdir?

• Her şeye rağmen yeryüzünde şarkılar söyledik, teşekkürler dünya...

KAZIM KOYUNCU KİMDİR?

7 Kasım 1971 yılında doğan Kazım Koyuncu, 1980'li yılların sonunda İstanbul'a taşındı. İlk olarak amatör rock müzik yapmaya başladı. 1990'lı yılların başında arkadaşları ile çeşitli yerlerde küçük çaplı konserler vermeye başladı. 1994 yılında laz müziğini rock müziği ile birleştirerek kendi tarzını yarattı.Aynı yıl arkadaşları ile birlikte Zuğaşi Berepe adında bir grup kurma kararı aldı. 1995 yılında grup Va Mişkunan adlı ilk albümlerini yayınladı. İlk defa duyulan bir tarz olduğu için albüm olumlu tepkiler aldı. 1998 yılında ikinci albümleri İgzas'ı çıkardılar. Albüm ilk albüme göre daha çok ses getirdi. Bu albümden sonra grup dağıldı.2000'li yılların başında Kazım Koyuncu askere gitti. Askerden geldikten sonra ilk solo albümünün çalışmalarına başladı. 2001 yılında, Viya! adlı ilk solo albümünü yayınladı.2002 yılında Gökhan Birben ile birlikte Gülbeyaz adlı televizyon dizisinin müziklerini yapmaya başladı. Aynı zamanda dizinin bazı bölümlerinde oynadı. Dizi büyük reytingler aldı ve müzikleri büyük ilgi gördü. Daha sonra Kazım Koyuncu, Türkiye çapında tanınmaya başlandı. Konserleri büyük kitlelerce izlendi.2004 yılının sonunda kanser olduğu haberini aldı. Haberi alan ailesi ve sevenleri çok üzüldü. Doktorlar kendisini çok fazla yormamasını söylese de Kâzım Koyuncu konserler vermeye devam etti. 2005 yılında son konserini Karadeniz Teknik Üniversitesi'nde verdi. Aynı yılın, 25 Haziran tarihinde ise Şişli'de hayatını kaybetti.

KAZIM KOYUNCU ŞARKILARI

İşte Gidiyorum (Hoşça Kal)
Ayrılık Şarkısı
Gelevera Deresi
Ben Seni Sevduğumi
Hayde
Ella Ella
Divane Aşık
Narino
Didou Nana
Uy Aha
Koçari
Anılar Düştü Peşime
Denizde Karartı Var
Selimina
Hayat
Fadime
Hoşça kal
Dağlarda Kar Sesi Var
Dünyada Bir Yerdeyim

Kazım Koyuncu sözleri! Ölümünün 15.yıldönümünde Şair Ceketli Çocuk Kazım Koyuncu anılıyor | Kazım Koyuncu kimdir? ile ilgili etiketler Trabzon kazım koyuncu sözleri kazım koyuncu kimdir
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.