Kazakistan'dan Azerbaycan'a büyük ayıp

Kazakistan, kardeş ülke Azerbaycan’ın Ermeni sınırında şehit verdiği gecede şok bir kutlama ile büyük tepki çekti. Ermenistan’ın bağımsızlık günü nedeniyle Kazakistan’ın başkenti Nursultan’da, şehrin en yüksek binası Ermenistan bayrağı şeklinde aydınlatıldı.

Mevlüt Yüksel
Mevlüt Yüksel

Azerbaycan Savunma Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Ermenistan ordusunun sınırın Tovuz bölgesinde ateşkesi ihlal ettiği ve açılan ateşte bir askerin şehit olduğu duyuruldu. Bakanlık yetkililerinin, şehit askerin aile ve yakınlarına taziye dileklerinde bulunduğu belirtilen açıklamada durumun gerginleşmesinin sorumlusunun Ermenistan yönetimi olduğu vurgulandı.

ERMENİSTAN BAYRAĞINI YANSITTILAR

Öte yandan, Kazakistan’ın kardeş ülke Azerbaycan’ın Ermeni sınırında şehit verdiği gecede şok bir kutlama yapması büyük tepkilere neden oldu. Ermenistan’ın bağımsızlık günü nedeniyle Kazakistan’ın başkenti Nursultan’daki şehrin en yüksek binası, Ermenistan bayrağı şeklinde aydınlatıldı. SuperHaber’in yerel kaynaklardan aldığı bilgilere göre, Ermenistan’ın bağımsızlığını kutlayan bir de mesaj yayınlandı.

SOSYAL MEDYADA TEPKİ

Kazakistan’da gerçekleştirilen Ermenistan’ın kuruluş günü kutlaması, sosyal medyada da büyük tepkiye neden oldu. Sosyal medyada ''Azerbaycan’ın şehit verdiği günde bir Türk devletinden yapılan bu paylaşım ve bayrak rezaleti kabul edilemez.” , “Böyle bir mankurtluk olamaz, yazıklar olsun!” şeklinde paylaşımlar yapıldığı görüldü.

 

Kazakistan'dan Azerbaycan'a büyük ayıp ile ilgili etiketler Kazakistan Azerbaycan Ermenistan Şehit kutlama

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.