Kazakistan'daki olaylar kripto para piyasasını vurdu: 4 ayın en düşük seviyesinde!

Kazakistan'da akaryakıt fiyatlarına gelen zam sonrası vatandaşların sokağa çıkması ile başlayan kaos ortamı kripto para piyasalarını etkiledi. Kripto para madenciliğinin büyük bir kısmının bulunduğu Kazakistan'daki elektrik kesintisi dünyanın en büyük ikinci Bitcoin medenciliği merkezini vurdu.

Bir yıldan kısa bir süre önce Çin'in, enerji krizi yüzünden kripto para madenciliğini yasaklamasıı ardından madencileri şimdi de Kazakistan'daki kaos ortamı vurdu. 

Kripto para madencilerinin gitmesinden aylar sonra, artaryakıt fiyatlarına yönelik protestolar, madencileri ortada bıraktı.

KAZAKİSTAN DEVLET BAŞKANI İNTERNETİ KAPATTIRDI

Kazakistan Devlet Başkanı Kassym-Jomart Tokayev, hükümetini görevden aldıktan ve ölümcül şiddeti kontrol altına almak için Rus paraşütçülerinden yardım talep ettikten sonra, ülkenin telekom sağlayıcısına internet hizmetini kapatma talimatı verdi.

 

DÜNYADAKİ BITCOIN MADENCİLERİNİN YÜZDE 15'İ ÇEVRİMDIŞI DURUMA GELDİ

Kuzey Amerika’ya 400 milyon doların üzerinde madencilik ekipmanı getirmeye yardımcı olan dijital para birimi şirketi Foundry’e göre, bu kapatma, dünyadaki Bitcoin madencilerinin tahmini %15’ini çevrimdışı duruma getirdi.

 

BITCOIN'DE BÜYÜK DÜŞÜŞ

Bitcoin’in değerinde büyük bir düşüş yaşanmaya devam ederken, Eylül ayından bu yana ilk kez 43.000 doların altına düştü.

Ülkede internet hizmeti kısa bir süreliğine geri yüklendi, ancak NetBlocks İnternet Gözlemevi izleme grubundan elde edilen veriler, bağlantı seviyelerinin ülke genelinde normal seviyelerin sadece %5’inde düz bir çizgide kalmaya devam ettiğini gösteriyor.

Kazakistan'daki olaylar kripto para piyasasını vurdu: 4 ayın en düşük seviyesinde! ile ilgili etiketler Kazakistan Bitcoin madencilik
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.