Kazakistan’da neler oluyor? 'Türk Baharı planını işletmeye çalışıyorlar. Bu bir yıkım projesidir!'

SuperHaber YouTube Koordinatörü Barış Özkan ve SuperHaber programcısı Ceyhun Bozkurt ile ‘Haberin Olsun’ yeni bölümüyle yayında…

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan, ‘Haberin Olsunun yeni bölümünde, Kazakistan'daki hayat pahalılığı sonrası eylemcilerin protestolarının perde arkasını, Sputnik yöneticisi Margarita Simonyan'ın skandal açıklamalarını, Rusya'nın Kazakistan politikasının Ankara - Moskova ilişkisine yansımalarını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sokağa çıkma açıklamasını masaya yatırdı.

"KAZAKİSTAN'IN BATISINDA BAŞLAYAN PROTESTOLAR BİR ANDA AMATI'YA SIÇRADI. BU HATTIN İSTİKRARSIZLAŞTIRILMASI AMAÇLANIYOR"

Ceyhun Bozkurt, "Hayat pahalılığı ve zamlarla başlayan protesto sürecini, taleplerin değiştiği bir olaylar zinciriyle izledik. Gezi Parkı olayına benzer bir durum söz konusu. İnsanın kafasında kuşkular doğuyor. Kuşak ve yol projesi haritasında ülkenin batısında başlayan protestolar bir anda Almatı'ya sıçradı. Bu hattın istikrarsızlaştırılması amaçlanıyor.

"KAZAKİSTAN HAZAR'A EN UZUN SINIRI OLAN ÜLKEDİR. BU HATTIN KONTROL EDİLMESİ HEDEFLENİYOR"

"Kazakistan Hazar'a en önemli kıyısı ve en uzun sınırı olan ülkedir. Bu hattın kontrol edilmesi hedefleniyor. Burada bir savaş var. Hegemonya mücadelesinde Türk'ün etki gücü büyük. Bu güç Rusya ve Çin'i rahatsız eder. Puzzle parçalarını birleştirdiğimizde NGO'lar ortaya çıkıyor. Rusya'nın kafasında eski Sovyet dünyasını kontrol etme isteği var, Belarus ile birleşme yönünde adımlar atıyor. Bu adımlar Rusya'nın Türkiye ile ilişkisine zarar verir. Coğrafi anlamda öyle bir hat kurulması çok zor. FETÖ'cülerin ayaklanmada saf tuttuğu yönünde bilgiler var. Asya'nın gücünü emebilmek için birileri o coğrafyada kaos çıkarmak istiyor. Türkiye'de Kazakistan'a Rus müdahalesi algısı oluşursa, bu itirazı beraberinde getirir. Rusya'nın Kazakistan'ın bağımsızlığına zarar verecek bir hamle yapması kendisini de zora sokar. Zaten her yerden sıkıştırılıyor.

"TÜRK DEVLETLERİ'NİN SAVUNMA PAKTI GELİŞTİRMESİNE ADIM ADIM GİDİLİYOR"

Türkiye ile bütünleşme noktasında güç birliği oluşursa bu denge değiştirir ve Türkiye'nin de gücünü artırır. Fransa'nın kendi çıkarları içinde bir sıkıntı var demektir. Bu Türk Devletleri Teşkilatı'na zarar verici bir hamledir. Bu yaşananlar nedeniyle Türk Devletleri'nin savunma paktı geliştirmesine adım adım gidiliyor. Türk Baharı planını işletmeye çalışıyorlar. Türk coğrafyasında bir yıkım projesinin adıdır bu. Bize bu dünyada cehennemi yaşatmak istiyorlar, o yüzden adına 'bahar' diyorlar. Biden'ın önceki açıklamaları ile Foreign Affairs'teki söylemlerle alçaklığın senaryosunu yazmışlar.

"BİRİLERİ SOKAK ÜZERİNDEN MEDET UMMAYA ÇALIŞIYOR, KAOS OLUŞTURMAK İSTİYORLAR"

Birileri sokak üzerinden medet ummaya çalışıyor. PKK'nın da sürekli bir eylem çağrısı var. Kaos oluşturmak istiyorlar. Erdoğan'a giden bazı istihbarat bilgileri olabilir, o yüzden bu açıklamayı yapmış olabilir." ifadelerini kullandı.

Ceyhun Bozkurt ve Barış Özkan ile ‘Haberin Olsun’un tamamını YouTube kanalımızda izleyebilirsiz...

YOUTUBE KANALIMIZA ABONE OLMAYI UNUTMAYIN 

Kazakistan’da neler oluyor? 'Türk Baharı planını işletmeye çalışıyorlar. Bu bir yıkım projesidir!' ile ilgili etiketler Ceyhun Bozkurt Haberin Olsun Kazakistan Rusya Türkiye

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.