Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev bugün Türkiye’ye geliyor

Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak bugün ülkemize gelecek. Cumhurbaşkanı Tokayev’in göreve gelmesinin ardından Türkiye’ye gerçekleştireceği ilk devlet ziyareti olacak.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı, Kazakistan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev'in Türkiye'yi ziyaret edeceğini duyurdu.

Cumhurbaşkanı Tokayev, 10-11 Mayıs 2022 tarihlerinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın davetlisi olarak ülkemize gelecek. Cumhurbaşkanı Tokayev’in göreve gelmesinin ardından Türkiye’ye gerçekleştireceği ilk devlet ziyaretindeki görüşmelerde, Türkiye ile Kazakistan arasındaki stratejik ortaklık seviyesindeki ilişkiler tüm boyutlarıyla değerlendirilecek. Ayrıca ikili ve çok taraflı düzeyde işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

Başkanlıktan yapılan açıklamada, “Kazakistan Cumhurbaşkanı Kassym-Jomart Tokayev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetine icabetle, 10-11 Mayıs 2022 tarihlerinde ülkemize bir devlet ziyareti gerçekleştirecektir. Cumhurbaşkanı Tokayev’in göreve gelmesinin ardından Türkiye’ye gerçekleştireceği bu ilk devlet ziyareti sırasında yapılacak görüşmelerde, Türkiye ile Kazakistan arasındaki stratejik ortaklık seviyesindeki ilişkiler tüm boyutlarıyla değerlendirilecek; ikili ve çok taraflı düzeyde işbirliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacaktır. Temaslarda ikili ilişkilerin yanısıra ayrıca, güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulması da öngörülmektedir. Ziyaret vesilesiyle, ikili ilişkilerin ahdi zeminine önemli katkılar sağlayacak muhtelif anlaşma, protokol ve mutabakat metinlerinin imzalanması da gündemdedir” denildi.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev bugün Türkiye’ye geliyor ile ilgili etiketler Kazakistan Türkiye Cumhurbaşkanı Tokayev Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ilk resmi ziyaret
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.