Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev Ankara'da: Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi törenle karşıladı

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, göreve gelmesinin ardından Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştirmek için Ankara'ya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Tokayev'i resmi törenle karşıladı. İki liderin görüşmesinde İkili ilişkilerin yanı sıra güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulması öngörülen temaslarda, ikili ilişkilere önemli katkılar sağlayacak muhtelif anlaşma, protokol ve mutabakat metinlerinin imzalanması da gündemde olacak.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, göreve gelmesinin ardından Türkiye'ye ilk resmi ziyaretini gerçekleştirmek üzere Ankara'ya geldi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Tokayev'i resmi törenle karşıladı. İki liderin baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından anlaşmaların imza töreni ve ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Tokayev'in göreve gelmesinin ardından Türkiye'ye gerçekleştireceği ilk devlet ziyareti sırasında yapılacak görüşmelerde, Türkiye ile Kazakistan arasındaki stratejik ortaklık seviyesindeki ilişkiler tüm boyutlarıyla değerlendirilecek, ikili ve çok taraflı düzeyde iş birliğinin geliştirilmesi için atılabilecek adımlar ele alınacak.

İkili ilişkilerin yanı sıra güncel bölgesel ve uluslararası meseleler hakkında fikir teatisinde bulunulması öngörülen temaslarda, ikili ilişkilere önemli katkılar sağlayacak muhtelif anlaşma, protokol ve mutabakat metinlerinin imzalanması da gündemde olacak.

Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev Ankara'da: Cumhurbaşkanı Erdoğan resmi törenle karşıladı ile ilgili etiketler Recep Tayyip Erdoğan Ankara Kasım Cömert Tokayev resmi tören ziyaret
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.