Kazakistan asgari ücret ne kadar 2022? Ev, araba, alkol fiyatları!

Türkiye dışındaki ülkelerle ilgili araştırma yapılırken en merak edilen konulardan biri de asgari ücret miktarı. Yeni yıla girmemizle birlikte, 2022 yılında diğer ülkelerde asgari ücretin ne kadar olduğu araştırılıyor. Bu ülkelerin başında da Kazakistan geliyor. Peki, Kazakistan asgari ücret ne kadar? Ayrıntılar haberimizde...

azakistan, resmî adıyla Kazakistan Cumhuriyeti, Orta Asya ve Doğu Avrupa’daki Türki halka sahip bir bağımsız devlettir. Kazakistan, günümüzdeki yedi bağımsız Türk devletinden biri olup Türk Devletleri Teşkilatı ve TÜRKSOY'un üyesidir. Kazakistan ile ilgili en çok merak edilen konulardan biri de asgari ücret. Peki, Kazakistan'da asgari ücret ne kadar 2022? Detaylar haberimizde...

Kazakistan asgari ücret ne kadar 2022? Ev, araba, alkol fiyatları!

KAZAKİSTAN ASGARİ ÜCRET NE KADAR 2022?

Kazakistan'da günlük çalışma saati 8 saattir. Mesai durumunda çalışma saatine göre ek ücret verilir. Ortalama meslek gruplarında ise maaş aralıkların 328 Euro aralığında oluyor. Muhasebeci, mimar, mühendis gibi mesleklerde çalışanlar ise 500 Euro civarında maaş almaktadır. Belirli bir alanda meslek sahibi olanların maaş aralıkları normal çalışanlara göre daha yüksek olacaktır. Ancak vasıfsız bireylerin geçimini sağlayabilecek ücretlerde işler bulması oldukça güçtür.

KAZAKİSTAN EV FİYATLARI

Tüm şehirlerin averajı alındığında şehir merkezinde yer edinen bekarlar ve öğrenciler için uygun olan 1 odalı dairelerin tutarları averaj olarak 111.030 Kazak Tengesi, şehir merkezi haricinde yer edinen 1 odalı dairelerin tutarları ise averaj olarak 73.940 Kazak Tengesi olarak ön plana çıkıyor. 3 odalı evler ise 215.697 Kazak Tengesi civarındadır.

KAZAKİSTAN ARABA FİYATLARI

Kazakistan'da araba fiyatları farklı modellere göre değişiklik göstermekle birlikte 75 bin ile 3000 bin Kazak Tengesi civarındadır. 

KAZAKİSTAN ALKOL FİYATLARI

Kazakistan'da alkol fiyatları, içecek çeşidine göre değişiklik göstermekle birlikte 2 ile 50 euro arasında değişmektedir. 

KAYNAK: Teknobilgi

 

Kazakistan asgari ücret ne kadar 2022? Ev, araba, alkol fiyatları! ile ilgili etiketler Kazakistan asgari ücret 2022
GÜNÜN VİDEOSU

Malezya'da askeri geçit töreninde facia! 2 helikopter havada çarpıştı! Çok sayıda ölü var...

Malezya’da askeri geçit töreni hazırlıkları sırasında iki helikopter havada çarpıştı. Korkunç kaza saniye saniye kameralara yansırken, en az 10 kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.