Kaza Namazı Kaç Rekat? Kaza namazına nasıl niyet edilir?

Kaza namazı Kaç Rekat? Mübarek Ramazan ayının gelmesiyle kaza naması kaç rekat, kaza namazına nasıl niyet edilir, kaç rekattır soruları araştırılmaya başlandı. Her müslümana farz olan vakit namazlarının kazaya bırakılması sonucu o namazları kaza etmek anlamaına gelen kaza namazı önemlidir. Peki kaza namazı kaç rekattır, kaza namazına nasıl niyet edilir? Detaylar haberimizde...

Kaza Namazı Kaç Rekat?  Ramazan ayının gelmesiyle oruca başlayan müslümanlar, kılmadıkları namazları kaza etmek istiyorlar. Kaza namazı nasıl kılınır, kaç rekattır sorularına yanıt arayan vatandaşlar araştırmalara başladı. Kaza namazın hakkında bilgi almak isteyenler haberimizde kaza namazı kaç rekattır, kaza namazı nasıl kılınır nasıl niyet edilir sorularına cevap bulabilirler...


KAZA NAMAZ NASIL KILINIR?

Vaktinde kılınmamış olan beş vakit farz namazın kazası farz, vitir namazının kazası ise vacip olur. Kaza edilecek sünnet sayısı azdır. Şöyle ki, bir sabah namazının farzı ile birlikte sünneti de vaktinde kılınamamışsa, o günün, güneşin doğmasından 50-55 dakika kadar sonra öğle namazını vaktinden biraz önceye kadar bu sünnet, farz ile beraber kaza edilir.

Kuşluk vaktinden önce ve istivadan sonra kaza edilemez. İmam Muhammed'e göre bu sünnet yalnız olarak da vaktinde kılınmamış olsa yine kuşluk vakti ile istiva arasında kaza edilir.

Kaza Namazı Kaç Rekat? Kaza namazına nasıl niyet edilir?

KAZA NAMAZI NE ZAMAN KILINIR?

Bir özür olmaksızın namazın kazaya bırakılması büyük günahlardandır. Allah Teâlâ şöyle buyurur: "Güvene kavuştuğunuz zaman namazı kılın. Çünkü namaz mü'minlere vakitleri belirlenmiş olarak farz kılınmıştır." (en-Nisa, 4/103) Namazı özürsüz kazaya bırakmanın günahı o namazı kaza etmekle kalkmaz, ayrıca tevbe etmek de gerekir.

Meşru bir özür sebebiyle namaz kazaya bırakılabilir. Bu özürler: Düşman korkusu, bir ebenin doğum yapacak kadının başından ayrılması halinde çocuğun veya annesinin öleceğinden korkması bu özürler arasında sayılabilir.

Namazı bilerek ve tembelliği yüzünden kazaya bırakan kimse günahkar olur ve bu namazı kaza etmesi vaciptir.

Kaza Namazı Kaç Rekat? Kaza namazına nasıl niyet edilir? - Resim : 2

KAZA NAMAZI KAÇ REKATTIR?

Kaza namazları, ne şekilde kazaya kalmış ise aynı şekilde kılınacaktır.

Sabah 2, öğle 4, ikindi 4, akşam 3, yatsı 4 ve vitir 3 rekat olarak kaza edilir.

Her namaz için belirli bir zaman veya mekan tayin edilmez. Yani ikindi namazının kazası ikindi vaktinde kılınır diye bir sınır yoktur. İstediğiniz zamanda kılınabilir. Kaza namazını kılarken ikindi namazının yatsıdan önce veya öğlenin sabahtan sonra kılınması gerekir gibi bir şartta yoktur.

Fakat kerahet dediğimiz zamanlarda kılınmamasına dikkat edilir. Bu vakitler de güneş doğduktan 45 dk sonraya, Güneş batmadan 45 dk. Önceye kadar ve Güneş tam tepede olduğu zaman (öğleye 30 dk. Kala) namaz kılınması hoş görülmemiştir. Bunların dışındaki bütün zamanlarda kaza namazı kılnabilir.

Kaza Namazı Kaç Rekat? Kaza namazına nasıl niyet edilir? ile ilgili etiketler namaz kaza namazı kaza namazı nasıl kılınır kaza namazı kaç rekat niyet
GÜNÜN VİDEOSU

Özlem Zengin'den DEM'e: İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor!

AK Parti Grup Başkanvekili Özlem Zengin ile muhalefet milletvekilleri arasında 'İsrail ile ticaret' tartışması çıktı. DEM sıralarına seslenen Zengin'in "Zaten İsrail'in asıl amacı sizin gibileri korumaktır. İsrail kendi güvenliği için sizleri yaşatıyor. " sözleri gündem oldu.