Kaz Rahman'ın 'Sinematik Manzaralar' sergisi açılıyor!

Dünyaca ünlü Kanadalı yönetmen ve sanatçı Kaz Rahman’ın izleyiciyi büyüleyen bir yolculuğa davet ettiği 'Sinematik Manzaralar' isimli sergisi 29 Kasım tarihinde Galeri Eksen’de açılıyor.

Sinematik manzaralar, Kaz Rahman'ın son on yılda çevrenin, mevsimlerin ve hayallerin renk yansımalarıyla keşfettiği bir resim koleksiyonudur.

Ünlü sanatçının, farklı şehirlerde geçirdiği vaktin sonucu olarak ortaya çıkardığı çalışmalarında derinlik perspektifi için yeni bir yaklaşım sağlamıştır.

Biçim soyutlamasıyla ziyaretçilere farklı dünyalara gitmeye olanak veren sanatçı ayrıca tuvaldeki ilginç fırça darbelerini dikkatli bir şekilde yanyana koyup kargaşaya dönüştürerek ziyaretçileri sanata doyuruyor.

Tuvalin geniş bir perde olduğunu düşünen ve bir parçanın ucundan diğerine desenlerden yararlanarak görüntüleri soyutlayan Kaz Rahman’ın, Deccani Souls ve Salaat gibi filmleri de onun ölçeğini oldukça etkilemiştir.

Sinematik bir anlatımı olan eserleri bulmaca gibi birbirinden ayrılabilir veya birleştirilebilen panellerden oluşur. Gösterilen farklı katmanların arkasındaki, izleyicinin merakını sonsuza dek devam ettirebilir.

Kaz Rahman’ın Sinematik Manzaralar isimli sergisi 29 Kasım – 09 Aralık tarihleri arasında Galeri Eksen’de görülebilir.

home-splash

KAZ RAHMAN KİMDİR?

1973 yılında Kanada'da doğan Kaz Rahman görsel sanatçı ve yönetmendir. Çalışmaları, İslam sanatı, doğal unsurlar ve kültürle ilgilidir.

Rahman, Kanada'da büyüdükten sonra, Ontario'da York Üniversitesi'nde (BFA) Görsel Sanatlar, Newcastle'da (İngiltere) Northumbria Üniversitesi'nde resim / fotoğraf ve daha sonra New York'ta City College'da (CUNY) Medya Sanatları eğitimi aldı.

KİŞİSEL SERGİLERİ

Magic Carpet at the Art Gallery of Peterborough / 2001
Flood in the Sky at the State Gallery of Fine Arts in Hyderabad/ 2005
Deccani Ark at the Bombay Art Gallery / 2007
Salaat" at the Hasta Gallery in Hyderabad / 2008

FİLMLERİ

2002 Dead Body (Kısa film)
2010 Salaat
2012 Deccani Souls

Kaz Rahman'ın 'Sinematik Manzaralar' sergisi açılıyor! ile ilgili etiketler 29 Kasım kaz rahman sistematik manzaralar sergi galeri eksen
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.