'Kaz dağları raporu' hazırlayan CHP sessiz mi kalacak?

“Engin Gayrimenkul & Arsa” isimli bir firma CHP’li Edremit Belediyesi’nin Kaz Dağları’nda imara açtığı tarım arazilerini satmaya başladı. 300 metrekaresi 29 bin 900 avrodan satışa sunulan arsaların reklamında CHP’li Gürsel Tekin de rol aldı. Tekin reklamda, “Param olsaydı Körfez’deki bütün arsayı kapatabilirdim” dedi. Kaz Dağları raporu hazırlayıp Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'ne suçlamalarda bulunan CHP'nin bu duruma tepkisi ise merak konusu oldu.

Engin Gayrimenkul-Arsa isimli bir firma Edremit Kaz Dağları Zeytinli deresinde bulunan birinci sınıf tarım arazilerini “Doğrudan Satış” reklamlarıyla satmaya başladı.

300 metrekaresi 29 bin 900 avrodan satışa sunulan arsaların reklamında CHP Milletvekili Gürsel Tekin ve Arif Sağ’ın oğlu Tolga Sağ’ın da rol aldığı görüldü.

PARAM OLSAYDI KÖRFEZ’İ KAPATIRDIM

Geçtiğimiz ay Küçükkuyu’daki bir inşaat firmasının reklamında boy gösteren CHP’li Tekin, bu sefer de projenin satışına destek vermek için Enginkent tanıtımında oynadığını söyledi. CHP’li Tekin doğrudan satış videosunda şunları kaydetti: “Param olsaydı Körfez’deki bütün arsayı kapatabilirdim. Şunu söylemek istiyorum insan iki türlü şeyle yaşıyor biri hava diğeri su. İkisi temiz değilse yaşamanın bir anlamı kalmıyor. Bugüne kadar siciline de baktım tertemiz bir sicilin olduğu için bunları tertemiz satarsın hiçbir sıkıntın olmaz.” Balıkesir Akçay’da Denize 300 metre ve şehir merkezine 2 kilometre olarak pazarlanan projede yer alan arsaların bulunduğu konumda yapılaşmanın bulunmadığı Çıkrıkçı Köyü tarafında birinci sınıf tarım arazisi olduğu tespit edildi.

KAZ DAĞLARI BETONLAŞMAYA BAŞLADI

Ayrıca iddialara göre İmar Kanunu’na göre imar uygulamasında yüzde 45’e kadar mülk sahibinden kesinti yapılması gerekmesine rağmen Kaz Dağları’nda bulunan hiçbir yapılaşmadan kesinti yapılmadı. Bunun sonucu yeşil alanı, parkı, pazar yeri, otopark gibi sosyal donatı alanı olmayan, sar yollardan ve sadece konutlardan oluşan imar planları yüzünden Kaz Dağları betonlaşmaya başladı.

CHP SESSİZ Mİ KALACAK?

Öte yandan geçtiğimiz senelerde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü'ne suçlamalarda bulunarak Kaz Dağları raporu hazırlayan CHP'nin bu duruma nasıl bir tepki vereceği merak konusu oldu.

'Kaz dağları raporu' hazırlayan CHP sessiz mi kalacak? ile ilgili etiketler Gürsel Tekin Kaz Dağları CHP Körfez arsa Edremit Belediyesi
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.