Yalçın Koşukavak'la yolları ayıran Kayserispor, Hikmet Karaman'ı göreve getirdi

Kayserispor yönetimi tecrübeli teknik direktör Hikmet Karaman'la el sıkıştı. Yalçın Koşukavak'ı daha ilk haftadan gönderen Sarı-Kırmızılı ekipte 3. Karaman dönemi başlamak üzere... Son olarak Süper Lig'de Ankaragücü'nü çalıştıran 61 yaşındaki Karaman yeni görevine başladı.

Kayserispor'da 3. Hikmet Karaman dönemi başlıyor. Geçen sezonun 36. haftasında göreve getirdiği teknik direktör Yalçın Koşukavak'la bugün yolların ayrıldığını açıklayan Sarı-Kırmızılı Kayseri ekibi, tecrübeli çalıştırıcıyla anlaştı. Hikmet Karaman 2004-05 sezonunda 31 maç, 2018-19 sezonda ise 30 maç Kayserispor teknik direktörlüğü yapmıştı.

"Hep zor takımlar bize geliyor. Sorunsuz takım çalıştırmadım" diyen Yalçın Koşukavak, Denizli macerasının ardından Kayserispor'un başına geçmiş, Berna Gözbaşı yönetimi de bu yaz 48 yaşındaki teknik adamla devam kararı almıştı. Açılış maçında Altay deplasmanında alınan 3-0'lık yenilgi fikir değişikliğine sebep oldu. Kayserispor'un başında yalnızca 6 maça çıkan Yalçın Koşukavak'la yollar ayrıldı.

 

ANKARAGÜCÜ'NÜ KURTARAMADI

DHA'nın haberine göre; Sarı-kırmızılı yöneticiler, tecrübeli teknik adamla ilk görüşmeleri gerçekleştirirken, tarafların anlaşmaya yakın olduğu öğrenildi. Anlaşmanın tamamlanması halinde Karaman'ın önümüzdeki günlerde Kayseri'ye gitmesi bekleniyor.

Geçen sezon Ankaragücü'nü çalıştıran 61 yaşındaki Karaman, başkentin Sarı-Lacivertli ekibinin küme düşmesini önleyememişti.

Bu sezon Süper Lig'de teknik direktör ayrılıkları çok erken başladı. Kasımpaşa'da da Şenol Can'la yollar daha ilk haftadan ayrılmıştı.

TARAFTAR İSTEMİYOR

Bir grup Kayserispor taraftarları Twitter'da 'hikmetkaramanistemiyoruz' etiketiyle kampanya başlattı. 'Artık yeter takımı uçuruma sürüklemeyin', Ne hikmetse yönetilemiyoruz', Bu yanlıştan bir an önce dönülmeli' gibi paylaşımlar yapan taraftarlar tepkisini dile getirdi.

Yalçın Koşukavak'la yolları ayıran Kayserispor, Hikmet Karaman'ı göreve getirdi

"SADECE DOKU TUTMADI"

Ayrılığa ilişkin açıklama yapan Kayserispor Asbaşkanı Ali Çamlı, karşılıklı anlaşma ile sözleşmenin feshedildiğini söyledi. 

"Yalçın hoca ile iyi ayrıldık. Hiçbir sıkıntımız olmadı. Onun tecrübesine ve oyun bilgisine de güvenimiz sonsuzdu." diyen Çamlı "Sadece doku tutmadı." ifadesini kullandı.

HİKMET KARAMAN'DAN İLK AÇIKLAMA

Kayserispor'un anlaşma sağladığı Hikmet Karaman, Kayseri'ye gitti ve kulüp yetkilileri tarafından karşılandı. 

Gazetecilere açıklamada bulunan Karaman, ligin daha yeni başladığını ve Kayserispor'un cuma günü oynayacağı Adana Demirspor maçının çok önemli olduğunu söyledi. Maça çok az bir zaman kaldığını anımsatan Karaman, "Bir an önce takımla çalışmalara başlayıp, bu zor maç için çözümlememizi yapmamız lazım. Kayseri bizim şehrimiz. Bu yüzden el ele verip başarılı bir grafik çizmemiz gerekiyor." dedi.

"BİZ YILLARCA LİGİN SON HAFTALARINDA ALTR SIRALARDAKİ TAKIMLARA GİTTİK"

Karaman, futbolda skorun çok önemli olduğunu vurgulayarak, "Futbolda skor iyi olmayınca hepimiz değişiriz. Bazen oynadığınız oyunun karşılığını alamıyorsunuz. Biz yıllarca ligin son haftalarında alt sıralardaki takımlara gittik. Bu takımlarla mücadele etmek kolay olmuyor. Zaman zaman başarılı oluyorsunuz, bazen de olamıyorsunuz." ifadelerini kullandı.

Hikmet Karaman'ın resmi sözleşme imzalamasının ardından akşam saatlerinde takımla ilk antrenmanına çıkması bekleniyor.

Yalçın Koşukavak'la yolları ayıran Kayserispor, Hikmet Karaman'ı göreve getirdi ile ilgili etiketler Kayserispor Hikmet Karaman Yalçın Koşukavak Berna Gözbaşı
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.