Galatasaray'a Kayseri'de şok! Kayserispor 1974'ten beri ilk kez kazandı hem de 3-0

Süper Lig'in 6. haftasında Galatasaray'ı ağırlayan Kayserispor, 3 puanı 3 golle aldı. Ligdeki son 3 maçta 2 puan toplayabilen Cim Bom, ağır bir kayıp daha yaşadı. Kayseri'nin Sarı-Kırmızılı ekibi Galatasaray'ı 1974'ten beri evinde mağlup edemiyordu. Hikmet Karaman'ın takımı ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. 2. yarıda tarihi fark kaçtı...

DK. 39 GOL! Sağ kanattan Bernard Mensah'ın yerden kullandığı serbest vuruşta topa ceza sahası içinde gelişine vuran Mame Thiam şık bir golle Kayserispor'u öne geçirdi: 1-0. Bu yaz Fenerbahçe'den transfer edilen Senegalli forvetin yeni takımındaki 2. golü... Mensah ise son 3 maçta 2 gol, 1 asistle üretime devam ediyor.

Dk. 45 GOL! Bir dönem Galatasaray forması giyen Emrah Başsan, ceza sahası dışından vurdu, 90'a taktı. Kayserispor ilk yarıyı 2-0 önde tamamladı. Bu golün asisti de Mensah'tan...

Dk. 53 GOL! Marcao ceza sahasında elle oynadı, maçın hakemi Yaşar Kemal Uğurlu pozisyonu monitörden izleyip penaltı kararı verdi. Mame Thiam'ın penaltıdan attığı golle skor 3-0'a geldi.

Süper Lig'in 6. haftasında Kayserispor'a konuk olacak Galatasaray, Kayseri'ye 7 eksikle uçtu. Sarı-Kırmızılılar'da sakatlıkları süre Arda Turan ve Sacha Boey ile sağ elindeki kırık nedeniyle özel bir atel ile antrenmanlara çıkan Barış Alper Yılmaz ve cezası devam eden Marcao kamp kadrosunda yer almadı.

Bu isimlerin yanı sıra Berkan Kutlu, Alexandru Cicaldau ve Halil Dervişoğlu, yoğun fikstürde sakatlık sorunu yaşamamaları adına riske edilmeyerek Kayserispor maçı kamp kadrosuna dahil edilmedi.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim maç öncesi, "Bazı oyuncularımızı dinlendirmek zorundayız. İçlerinde milli takımda da tam oynayanlar var. Atletizm ve sağlık hocalarıyla bir araya geldik böyle bir karar verdik. Sakatlıklardan sakınmak lazım" dedi.

KAYSERİSPOR : Lung, Onur, Kolovetsios, Hosseini, Carole, İbrahim Akdaş, Attamah, Mensah, Emrah, Cardoso, Thiam

GALATASARAY : Muslera, Yedlin, Alpaslan, Nelsson, Van Aanholt, Taylan, Assunçao, Emre Kılınç, Feghouli, Oğulcan, Mohamed

CİM BOM LİGDE 4 MAÇTIR KAZANAMIYOR

Galatasaray, Süper Lig'de çıktığı son 3 maçta 2 beraberlik ve bir mağlubiyet yaşadı, galibiyet elde edemedi. Sarı-Kırmızılılar 2-0 öne geçtiği Kasımpaşa ve Trabzonspor maçlarında 2-2 beraberliğe razı olmuş, evinde Alanyaspor'a 87'de yediği golle mağlup olmuştu.

İki takım, Süper Lig tarihinde yarın 51. kez karşı karşıya gelecek. Geride kalan maçlarda  Galatasaray 32, Kayserispor 3 galibiyet aldı, 15 maç da berabere sonuçlandı. Rekabette   Galatasaray'ın toplam 112 golüne, Kayserispor 38 golle yanıt verebildi.

Geçen sezon iki takım arasında İstanbul'da oynanan maç 1-1 berabere biterken, Kayseri'de yapılan müsabakayı Galatasaray 3-0 kazandı.

KAYSERİSPOR EVİNDE 1974'TEN BERİ KAZANAMIYORDU

Galatasaray, genelde büyük üstünlük kurduğu Kayserispor'u deplasmanda ise 25 lig maçında 12 kez yendi. Kayseri'deki sadece bir maçı ev sahibi ekip kazanırken, 12 maçta taraflar eşitliği bozamadı. Kayserispor evinde 20, Galatasaray ise deplasmanda 40 gol attı.

Kayserispor, rakibi karşısında evindeki tek galibiyeti 1973-1974 sezonundaki ilk randevuda elde etti. 21 Nisan 1974'de yapılan maçı 2-0 kazanan Kayserispor, daha sonra Galatasaray ile evinde oynadığı müsabakalardan 12'sini yitirdi, 12'sinde ise berabere kaldı.

Galatasaray'a Kayseri'de şok! Kayserispor 1974'ten beri ilk kez kazandı hem de 3-0 ile ilgili etiketler Galatasaray Kayserispor Fatih Terim Hikmet Karaman Mame Thiam bernard mensah
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.