Kayserispor, Emre Demir ve Doğan Alemdar transferlerinden 57 milyon TL gelir elde etti

Kayserispor, altyapıda yetiştirip sattığı iki genç oyuncusundan 57 milyon 145 bin TL para kazandı. 18 yaşındaki kaleci Doğan Alemdar'ı Fransa'nın Rennes takımını, 17 yaşındaki forvet Emre Demir'i de Barcelona'ya satan Sarı-Kırmızılılar, Süper Lig kulüplerine örnek oldu.

Kayserispor altyapısı kulübün kasasını doldurdu... Bu yaz ilk olarak kaleci 18 yaşındaki Doğan Alemdar, takımda gösterdiği başarılı performansın ardından Ligue 1 ekiplerinden Rennes'e 3.5 milyon Euro karşılığında transfer oldu.

Kayserispor’un altyapısından yetişen Emre Demir'in de dün yapılan açıklamayla Katalan devi Barcelona’ya transferi gerçekleşti. Genç futbolcu La Liga ekibiyle 5 yıllık sözleşme imzaladı. Sarı-Kırmızılılr bu transferden de kasasına 2 milyon Euro koydu. Bu sezon gerçekleşen iki transfer ile toplam 5,5 milyon Euro (57 milyon 145 bin TL) kazanmış oldu. Elde edilen gelir ile kulübün borç yükü azaldı.

Kayseri ekibi ayrıca Brezilyalı 10 numarası Pedro Henrique'yi de 1 milyon euro bonservisle ezeli rakibi Sivasspor'a satmıştı. 

BERNA GÖZBAŞI: BİR HAYAL DAHA GERÇEK OLDU

Kayserispor Başkanı Berna Gözbaşı, Barcelona B takımına transfer olan Emre Demir ile ilgili olarak, "Gururumuza gurur kat" dedi. Gözbaşı, Emre Demir'in transferi ile ilgili olarak, "Bir hayal daha gerçek oldu. Kayserispor’umuzun gözbebeği, Emre Demir'imizi dünya devi Barcelona'ya transfer ettik. Başarılarınla gençlerimize örnek ol, gururumuza gururlar kat sevgili Emre. Tüm camiamıza, Türkiye’mize, Barcelona'ya hayırlı olsun" diye konuştu.

Kayserispor, Emre Demir ve Doğan Alemdar transferlerinden 57 milyon TL gelir elde etti

 

Kayserispor, Emre Demir ve Doğan Alemdar transferlerinden 57 milyon TL gelir elde etti ile ilgili etiketler Kayserispor emre demir Doğan Alemdar Berna Gözbaşı
GÜNÜN VİDEOSU

İstanbul'da sokak ortasında dehşet! Yolda yürüyen kadına kafa attı! O anlar kamerada...

Fatih'te yolda yürüyen kadına gaspçı bir adam yumruk ve kafa atarak saldırdı. Kadının sokak ortasında dehşeti yaşadığı o anlar saniye saniye kamerada.