Kayseri yağlaması tarifi! Nasıl yapılır? Malzemeleri neler?

TV 8'de yayınlanan MestarChef Türkiye'nin 12. bölümünde, yarışmacılardan Kayseri yağlaması yapılması istendi. İzleyiciler Kayseri yağlamasının ne olduğunu merak edip araştırıyor. Kayseri yağlaması tarifi! Nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Bu özel lezzetin tarifi, malzemeleri ve yapılışı haberimizde yer alıyor.

9 Ekim MasterChef Türkiye'de eleme potasına gidecek adayları belirlemek için adaylardan Kayseri Yağlaması yapılması istendi. Hazer Şefin tarifinin verildiği yarışmacılar aynı tadı tutturmak için uğraştı. Kayseri yağlaması tarifi! Nasıl yapılır? Malzemeleri neler? Ayrıntılarıyla bu haberde bulunuyor.

Kayseri yağlaması tarifi! Nasıl yapılır? Malzemeleri neler?

MasterChef Türkiye'de Jüri üyesi şef Hazer Amani'nin yaptığı Kayseri yağlamasının yapılması istendi. Seyirciler Kayseri yağlamasının yapılışını merak etti. Oktay Usta'nın tarifi şöyle...

Kayseri Yağlaması Tarifi
MALZEMELERİ:
HAMURU:
4 bardak un
10 gr. kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı toz şeker
2 bardak ılık su

HARCI:
350 gr. az yağlı dana kıyma
2 tane büyük boy soğan
3 tane domates
4 tane yeşil biber
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım yemek kaşığı domates salçası
Sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Pul biber
Su

YAPILIŞI:
Öncelikle unumuzu karıştırma kabına alıyoruz. Ortasına havuz açıyoruz. Unun üzerine tuzu serpeliyoruz. İçine mayayı ve şekeri koyuyoruz. Biraz ılık su ekleyerek mayanın erimesini sağlıyoruz.

Daha sonra kenarlardan unu ala ala yoğurmaya başlıyoruz. Bu arada ılık suyu iki bardağa tamamlıyoruz. Ne kadar çok yoğurursak o kadar lezzetli olacaktır.

Yoğurma işlemi bitince üzerine nemli bir bez kapatıyoruz ve bir saat kadar mayalanmasını bekliyoruz. Bu arada harcı için, soğanları çok küçük küçük doğruyoruz.

Domateslerin kabuklarını soyuyoruz ve küçük küpler halinde doğruyoruz veya rendeliyoruz. Biberlerin tohumlarını alıp, ince ince doğruyoruz.

Tavaya kıymamızı koyuyoruz ve suyunu salıp, çekene kadar kavuruyoruz. Suyunu çektikten sonra soğanları ekleyip, kavurmaya devam ediyoruz. Biberleri ekliyoruz. Birkaç dakika sonra salça ilave ediyoruz ve kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

Daha sonra domatesleri ilave ediyoruz. Tuzunu ve baharatını kattıktan sonra kavurmaya devam ediyoruz. Daha sonra bir bardak sıcak su ekliyoruz ve kısık ateşte birkaç dakika pişirip, altını kapatıyoruz. Kapağını kapatıp, harcın koyulaşmasını bekliyoruz.

Bu arada hamurumuzu 20 bezeye bölüyoruz. Bezelerimizi tezgaha un serperek pasta tabağından biraz daha büyük açıyoruz.

Teflon tavamızı ısıtıyoruz. Hamurlarımızı çok sertleştirmeden önlü arkalı pişiriyoruz. Pişen yufkalarımızı sofra bezine sarıyoruz ve kapaklı bir kaba alıyoruz. Bu sayede yumuşak kalacaktır.

Büyük bir servis tabağına en alta bir yufka koyuyoruz ve üzerine harçtan yayıyoruz. Bu şekilde beş sıra yapıyoruz. En üste tekrardan harcımızdan koyuyoruz.

Yani 4 tane beşli yağlamamız olacak, harcı azar azar koyun ki yetsin.

Dilerseniz üzerine sarımsaklı yoğurtla veya sade olarak servise sunuyoruz.

MASTERCHEF TÜRKİYE
Dünyanın en zorlu en heyecanlı yemek yarışması MasterChef, TV8 ekranlarında başladı.

Acun Ilıcalı, 9 sezon ve 170 bölümü geride bırakan MasterChef programının yapım haklarını satın aldı ve Türkiye'ye getirdi. MasterChef Türkiye, TV8'de yayınlanmaya başlayan MasterChef'te lezzet dünyasının önemli isimleri Somer Sivrioğlu, Hazer Amani ve Mehmet Yalçınkaya jüri koltuğunda oturuyor.


MEHMET YALÇINKAYA
1974 Bolu doğumlu Yalçınkaya, kariyer yolculuğunda Fransa’dan İtalya’ya Katar’dan Almanya’ya Cruise ile Yunanistan’a kadar dünyanın farklı yerlerinde Gastronomi ve Mutfak Koordinatörlüğü yaptı. Türkiye’de de Bodrum’dan İstanbul’a varana dek birçok otel ve Restoranın mutfak şefliğini yaptı.

2018 TÜRES tarafından düzenlenen Türkiye Lezzet Ödüllerinde 500 bin kişinin üzerinde halk oylaması sonucunda En iyi Şef Ödülü,
2012 Dünya Aşçılar Olimpiyatları Gümüş Madalya
Türkiye Aşçılar Federasyonu Turculina Team Captan
Euroturkchefs Culınary Team Takım Kaptanlığı
Berlin -Almanya
Dünya Aşçılar olimpiyatları A kategorisi Dünya
2008 Üçüncülüğü - Erfurt – Almanya
Euroturkchefs Team Merit diploma Takım Halinde
Erfurt – Almanya
Oteller arası Amasya Osmanlı Saray yemekleri yarışması
1988–2008 Merit diploma Amasya- Türkiye
İstanbul Mutfak Ensitüsü Chef Düello –İstanbul -
Chef 8 Organizasyonu Mansiyon- Ankara
Lezzet fırtınası gurme Ritüeli – Wow Hotels – İstanbul


HAZER AMANİ
Hazer Amani, TED Ankara kolejinden sonra ODTÜ’de sosyoloji okudu. Daha sonra Güney Afrika’da Cordon Bleu’de aşçılık eğitimi aldı. Okulunu birincilikle bitirip Güney Afrika’da çalışmaya başladı. Cape Wine Academy‘de 4 yıllık bir program olan dünya şarapları ve şarap yetiştiriciliği de okudu. 9 senesini geçirdiği Güney Afrika’dan 2010 yılında İstanbul’a döndü ve Chilai adlı restaurantın Executive Chef i olarak çalıştı. 2011 yılının “En Yaratıcı Şefi” ödülünü aldı.

SOMER SİVRİOĞLU
1971’de İstanbul’da dünyaya gelen Somer Sivrioğlu, 1996 yılına kadar Türkiye’de kaldıktan sonra Avusturalya’ya taşındı. Restorancılığa annesinden aldığı eğitimler ile başladı. Uzun yıllar annesinin yanında çalışan Somer Sivrioğlu, öğrendiklerinin üzerine her geçen gün eklemeler yaptı. 25 yaşında kuzeni ile birlikte Sydney’de restaurant açtı. Köşe yazarlığı da yapan Somer Sivrioğlu , ayrıca radyo programı olan Lezzete Yolculuk’u sundu. En iyi et, en iyi restorant, en iyi lezzet ödülü gibi birçok dalda ödül aldı. Sydney'li restaurant sahibi ve aşçı Somer Sivrioğlu, MasterChef Türkiye'de jüri üyeliği yapıyor.

Kayseri yağlaması tarifi! Nasıl yapılır? Malzemeleri neler? ile ilgili etiketler MasterChef kayseri yağlaması tarifi nasıl yapılır? malzemeleri neler
GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.