Kaymakam ile emniyet müdürü ikna etti

İstanbul, Maltepe'de dondurucu soğuğa rağmen sokakta yaşayan Kerem adlı vatandaş görevlilerce bir türlü ikna edilemeyince devreye Kaymakam Meftun Dallı ile İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Aldemir girdi. Günlerdir ikna edilemeyen Kerem'e dil döken Dallı ve Aldemir'in bu çabaları sonuçsuz kalmadı. Gelişmeyi sosyal medya hesabından duyuran Vali Ali Yerlikaya da vatandaşlara sokakta kalanları bildirmeleri çağrısında bulundu.

İstanbul geçtiğimiz Perşembe gecesinden bu yana soğuk ve yağışlı havanın etkisinde. Özellikle cuma gecesi başlayan ve hafta sonu mega kenti beyaz örtü ile kaplayan kar yağışının ardından sıcaklık da sıfırın altındaki değerlere düştü. 

Soğuk havada kuşkusuz en büyük risk ise evsizler yaşıyor. İşte o evsizlerden biri de Maltepe'de sokak köşelerinde yatan Kerem adlı vatandaş. 

Hem yerel yönetimlerin hem de Valilik ve Kaymakamlıkların çalışmaları ile evsizler otellere yerleştirilirken Kerem bir türlü ikna edilemedi. 

Bunun üzerine devreye Maltepe Kaymakamı Meftun Dallı ile İlçe Emniyet Müdürü Selçuk Aldemir girdi. Dallı, Kerem'i ikna ettiklerini sosyal medya hesabından "İlçe Emniyet Md Selçuk Aldemir’le birlikte, günlerdir otelde kalmayı bir türlü kabullenmeyen Kerem’i ikna etme çabamız... Nihayet ikna oldu. İnşallah..." mesajı ile duyurdu. 

Bu gelişmeyi Twitter'dan paylaşan İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da vatandaşlara çağrıda bulundu. 

Yerlikaya, "Kerem kardeşimizi dışarıda kalmaması ve otelde misafirimiz olması için Kaymakamımız çok zor da olsa ikna etti.

Bu soğukta hiç kimsenin dışarıda kalmasına gönlümüz razı değil.

Sokakta kalan varsa mutlaka en yakın karakola bildirin.

Kimse dışarıda kalmasın." sözleri vatandaşların desteğini istedi.

Kaymakam ile emniyet müdürü ikna etti ile ilgili etiketler Maltepe Ali Yerlikaya evsiz Meftun Dallı Selçuk Aldemir

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.