Kayıplara karışan Çinli milyarder Jack Ma'nın akıbeti belli oldu

Çin hükümeti aleyhinde konuştuktan sonra adeta sırra kadem basan e-ticaret sitesi Alibaba'nın kurucusu Jack Ma, ortaya çıktı.

Uzunca bir süredir ortalıkta görünmeyen Alibaba ve Ant şirketlerinin kurucusu Jack Ma, sonunda ortaya çıktı.

Çinli milyarder, ülkesinin hükümeti aleyhinde ifadeler kullanmış ve o günden sonra ortadan kaybolmuştu. Sahibi olduğu Ant Group'un halka arzı sebebiyle sorunlar yaşamasının ardından sırra kadem basan Ma'nın uzun bir sürenin ardında ilk kez medyada yer aldığı ifade edildi.

İş insanının, bu sabah 100 köy öğretmeni ile görüştüğü ortaya çıktı. 

NE OLMUŞTU?

Çinli milyardere ait Ant Group şirketi, Pekin yönetimi tarafından bir süredir inceleme altındaydı.

Ma, geçtiğimiz yılın ekim ayında Shangai şehrinde yaptığı açıklamada, Çin'deki sistemi eleştirmişti ve küresel bankacılık kuralları için "yaşlılar kulübü" ifadesini kullanmıştı.

JACK MA KİMDİR?

1964 yılının 10 Eylül'ünde doğan Çinli iş insanı Jack Ma, e-ticaret sektöründe alanın en önde gelen şirketlerden Alibaba Group'un kurucusudur. Hali hazırda şirketin başkanlığını da yapan Ma, 1999 senesinde 17 arkadaşı ile birlikte şirketini kurdu. 

Kısa sürede çok büyük başarılar elde eden kurum, dünyanın önde gelen şirketlerinden yatırım aldı. 

90'ların sonlarına doğru Yahoo!'nun kurucusu Jerry Yang ile tanışan ve arkadaş olan Ma, internetin gelişimi hakkında Yang ile fikir alışverişinde bulundu. Yahoo!, 2005 yılında Alibaba’nın yüzde 40 hissesini, 1 milyar dolara satın aldı.[4] Jack Ma şirketin kuruluşundan Mayıs 2013'e kadar hem başkan hem de CEO olarak görev yaptı. Alibaba, 19 Eylül 2014'te New York Borsası'nda (NYSE) yaptığı 24.7 milyar dolarlık hacimli halka arz ile tüm zamanların en büyük halka arzını gerçekleştirdi.

Kayıplara karışan Çinli milyarder Jack Ma'nın akıbeti belli oldu ile ilgili etiketler Alibaba Çin Şirket kayıp jack ma iş insanı
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.