Kayıp Hürmüz Diril ve Şimoni Diril soruşturmasında bir kişi tutuklandı

Şırnak'ta geçtiğimiz yıl 8 Ocak tarihinde kaybolan Hürmüz Diril ve Şimoni Diril çifti ile ilgili yürütülen soruşturmada yeni bir gelişme yaşandı. Diril çiftinin akrabası Apro Diril ve civar köyde yaşayan iki kişi gözaltına alındı. Apro Diril çıkarıldığı mahkemede tutuklanırken iki kişi ise serbest bırakıldı. Şimoni Diril'in cansız bedeni kaybolduktan 70 gün sonra bulunurken Hürmüz Diril'i arama çalışmaları sürüyor.

8 Ocak 2020 tarihinde Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesine bağlı Kovankaya (Mehrî) köyünde yaşayan Hürmüz ve Şimoni Diril çiftinin kaybolmasıyla ilgili devam eden soruşturmada, kayıp çiftin komşusu ve akrabası olan Apro Diril ve civar köylerden iki kişi gözaltına alındı.

Apro Diril, şüpheli olarak tutuklanırken, diğer ikisi, ifade verdikten sonra adli kontrol şartı ile serbest bırakıldılar.

BBC Türkçe'ye konuşan ve dosyada gizlilik kararının devam ettiğini belirten Şırnak Baro Başkanı Rojhat Dilsiz, gözaltı ve tutuklama kararının, tape incelemeleri neticesinde verildiğini söyledi.

Hürmüz Diril'in oğlu Remzi Diril de ''Tutuklanması yetmiyor, biz itiraf etmesini bekliyoruz'' dedi.

İstanbul Keldani Kilisesi Papazı Remzi Diril'in annesi Şimoni ve babası Hürmüz Diril, yaşadıkları Şırnak Beytüşşebap'a bağlı Kovankaya köyünde 8 Ocak tarihinden beri kayıplardı.

Şimoni Diril'in cansız bedeni, kaybolduktan 70 gün sonra köye yakın bir derenin kıyısında çocukları tarafından bulunmuştu.

Diril çiftinin kaybolduğu tarihte köyde olan Apro Diril, daha önce de gözaltına alınmıştı.

Apro Diril, ifadesinde, kayıp çiftin PKK mensubu silahlı üç kişi tarafından kaçırıldığını öne sürmüştü. Hürmüz Diril'in dayısının oğlu olan Apro Diril, ifadesinin ardından serbest bırakılmıştı.

Kayıp Hürmüz Diril ve Şimoni Diril soruşturmasında bir kişi tutuklandı ile ilgili etiketler soruşturma kayıp hürmüz diril şimoni diril tutuklama
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.