Kayıp Evrim'in anne ve babası tutuklandı mı? Neden? Evrim Atış bulundu mu?

13 gün önce Tokat'ın Turhal ilçesinde kaybolan Evrim Ateş'in anne ve babası gözaltına alınmıştı. 3 yaşındaki Kayıp Evrim'in anne ve babası tutuklandı mı? Neden? Evrim Atış bulundu mu? Olayla ilgili gelişmeler bu haberde...

Tokat'ın Turhal ilçesinde kaybolan ve günlerdir bulunamayan Evrim Atış soruşturmasında şok gelişme yaşandı. 3 yaşındaki Evrim Atış'ın kaybolmasıyla ilgili soruşturmada anne ve babası gözaltına alınmıştı. Kayıp Evrim'in anne ve babası tutuklandı mı? Neden? Evrim Atış bulundu mu? Konuyla ilgili gelişmeleri haberimizde bulabilirsiniz.

Kayıp Evrim'in anne ve babası tutuklandı mı? Neden? Evrim Atış bulundu mu?

KÜÇÜK EVRİM'İN ANNE VE BABASI TUTUKLANDI MI?
Tokat'ın Turhal ilçesinde, 10 Temmuz'da yaylada kaybolan Evrim Atış'ın (3,5) gözaltında tutulan Evrim'in annesi Dilek ve babası Burhan Atış ise Turhal İlçe Jandarma Komutanlığı'ndaki ifadelerinin ardından adliyeye sevk edildi. Babanne Satı Atış da sorgu için yeniden yayladan alınarak adliyeye sevk edildi.

Savcılıkta ifadeleri alınan anne-baba Dilek-Burhan Atış tutuklanırken, babaanne Satı Atış ise ifadesinin ardından salıverildi.

NASIL KAYBOLDU?
Dilek- Burhan Atış çiftinin 2 çocuğundan Evrim Atış, dün sabah saatlerinde, Tokat’ın Turhal ilçesinin Yenisu köyü yaylasındaki çadırdan hayvanları suya götürmek için ayrılan babaannesi Satı Atış’ın peşinden gitti. Evrim’in arkasından geldiğini gören Satı Atış, gelini Dilek’e seslenerek, torununun çadıra bırakılmasını istedi. Evrim’i çadıra götüren ve en son çadırın önünde kardeşi Satı Atış (1,5) ile oynarken gören Dilek Atış, ahıra girdi. Bir süre sonra dönen Satı Atış, torununun çadırda olmadığını fark etti. Çevrede aranan Evrim, bulunamayınca komşulardan da yardım istenirken, jandarmaya haber verildi. İhbar üzerine yaylaya jandarma ve AFAD ekipleri sevk edildi. Küçük Evrim, dün gece saatlerine kadar arandı; ancak bulunamadı.

Jandarma ve AFAD ekipleri, bugün sabah saatlerinde, Evrim’in kaybolduğu yer ile çevresinde arama çalışmalarını sürdürdü. Orman ve tarım arazilerinin bulunduğu alanda yapılan arama çalışmalarına Yenisu köyünün sakinleri de katıldı. Köylüler, Evrim’i bulmak için yaylaya traktörleriyle geldi. Jandarma ekipleri, drone kullanarak, havadan da arama yaptı.

Kayıp Evrim'in anne ve babası tutuklandı mı? Neden? Evrim Atış bulundu mu? - Resim : 2

‘YABANCI KİMSE YOKTU’
Satı Atış, ineklerin yanına giderken, gelini Dilek’e, peşinden gelen torunu Evrim’i almasını söylediğini anlattı. Atış, “Hayvanlarımız tarlaya girmesin, diye kız geldi; aradan kızı aldı gitti. Benim gördüğüm, ettiğim bu oldu. Ben enişteme dedim ki ‘Acıktık, hadi gidelim, yemeğimizi yiyelim’. Sonra buraya geldik. Anne, ‘Yok, nerede?’ dedi. ‘Yavrum ben çocuğu görmedim, ben sana götür’ dedim. Ancak o zaman aramaya başladık, daha bulamıyoruz. Burada oynuyordu. Yanında kimse yoktu, sadece kardeşi vardı” diye konuştu.


Tek isteğinin, çocuğunun bulunması olduğunu dile getiren Dilek Atış ise “Annem, hayvanların yanına gitti. Sonra annem bağırdı, ‘Çocuğu al’ diye. Çocuğu aldım, eve getirdim. Ondan sonra 5 dakikalığına ahıra girdim. Sonra çocuk çıkmış, gitmiş. Nereye gitti, daha da bulamıyorum. Aradım taradım her tarafı, bulamadım. Burada yabancı kimse yoktu” dedi.

VALİ: TÜM İMKANLARI SEFERBER ETTİK
Tokat Valisi Ömer Toraman, İl Jandarma Komutanı Albay Hidayet Arıkan, kaybolan Evrim Atış’ın ailesinin bulunduğu yaylaya geldi. Vali Toraman yaylada aileye ve köy sakinlerine geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Vali Toraman burada gazetecilere, Evrim’i bulmak için devletin tüm imkanlarını seferber ettiğini söyleyerek, “Jandarmaya saat 14.00 itibariyle ulaşılması üzerine arama çalışmaları başlatıldı. O saatten bu saate kadar aramalar aralıksız devam ediyor. Gecede çalışmalar devam ediyor. Şu ana kadar herhangi bir netice elde edemedik. Bugün itibariyle görevli sayımızı artırıyoruz. Hem de Ankara’dan Jandarma’dan özel bir kuvvette gelip çalışmalara katılacak” dedi.

Jandarma ile AFAD ve köy halkı Evrim’in kaybolduğu noktadan hat düzeni yaparak 2 kilometrelik alanda arama çalışmasını devam ettirirken, AFAD ekipleri de Evrim’in kayıp olduğu yerde bulunan su kuyusunu kontrol etti. Su kuyusunda yapılan ilk incelemede Evrim’e ait hiçbir bulguya rastlanmadı. Yaylada arama çalışmaları devam ediyor.

Kayıp Evrim'in anne ve babası tutuklandı mı? Neden? Evrim Atış bulundu mu? ile ilgili etiketler evrim atış kayıp evrim bulundu mu anne babası tutuklandı mı neden
GÜNÜN VİDEOSU

Pendik Belediyesi'nde CHP'li meclis üyesinden İmamoğlu önergesi! Ahmet Cin'den manidar cevap!

Pendik Belediye Meclisi’nde CHP meclis üyesi, İmamoğlu‘nun Pendik Belediye Meclisine resminin asılması ile ilgili önerge verdi. Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, "Siz ne zaman Cumhurbaşkanımızın resmini asarsanız ben de o zaman İmamoğlunun resmini asacağım!" diyerek teklifi reddetti.