Devlet başkanı nerede? Sanki yer yarıldı, içine girdi

Daha önce koronavirüse karşı halktan dua etmesini isteyen Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli'nin iki haftadır ortada olmadığı ortaya çıktı. Muhalefet, başkan Magufuli'nin akıbetini sorgularken, hükümet ise Magufuli'nin sağlık durumuyla ilgili doğrulanmamış haberlerin yayınlanmamasını istedi.

Tanzanya Devlet Başkanı John Magufuli’nin iki haftadır ortalarda görünmediği bildirildi.

Ajans Bizim'in BBC’den derlediği habere göre, Tanzanya muhalefet lideri Tundu Lissu, kamuoyunun devlet başkanının iyi olup olmadığını merak ettiğini söyledi ve hükümeti Devlet Başkanı’nın nerede olduğunu açıklamaya çağırdı.

Devlet başkanı nerede? Sanki yer yarıldı, içine girdi

Tanzanya hükümeti ise medya kuruluşlarını Devlet Başkanı’nın sağlık durumu ile ilgili doğrulanmamış haberler yayınlamamaları konusunda uyardı.

Kenya’nın büyük gazetelerinden biri, Tanzanya Devlet Başkanı Magufuli'nin başkent Nairobi’de bir hastanede Kovid-19 tedavisi gördüğünü yazdı ama bu haber başka kaynaklarca doğrulanmadı.

Magufuli Covid-19’un Tanzanya için bir sorun oluşturduğunu reddetmiş ve halktan salgına karşı dua etmesini ve içlerine buğu çekmelerini istemişti.

Devlet başkanı nerede? Sanki yer yarıldı, içine girdi ile ilgili etiketler kayıp John Magufuli tnzanya
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.