Kayıp 2 milyar dolarla neler yapılırdı?

Kripto para borsası Thodex, internet sistemlerini kapattı. Yaklaşık 391 bin yatırımcının mağdur olduğu belirtilirken, şirket CEO'su Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarla Arnavutluk'a kaçtığı öne sürüldü. Peki o 2 milyar dolarla neler yapılırdı? Mega projeler üzerinden örneklendirdik...

Kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yaklaşık 2 milyar dolarla dün akşam saat 18'de İstanbul Havalimanı'ndan yurtdışına çıktığı iddia edildi.

Borsanın kapanması ile mağdur olan 391 bin yatırımcının avukatlarından Oğuz Evren Kılıç, Özer'in Tayland'a gitmiş olabileceğini söylerken, "Bu cumhuriyet tarihinin en büyük dolandırıcılık vakası" diye konuştu.

Peki Özer'in kaçtığı iddia edilen 2 milyar dolarla neler yapılabilirdi? Mega projelerin maaliyetleri bakıldığında durumun vahameti bir kez daha gözler önüne serildi...

AVRASYA TÜNELİ DAHA AZ MALİYETE TAMAMLANDI

Avrasya tüneli, 1 milyar 245 milyon dolarlık projeyle yapıldı. Boğaz'ın iki yakasını hem yerin hem de denizi altından birleştirdi. Sadece ilk yılında ekonomiye 1,2 milyar lira katkı sağladı.

Kayıp 2 milyar dolarla neler yapılırdı?

YAVUZ SULTAN SELİM KÖPRÜSÜ

Yavuz Sultan Selim köprüsü 3 milyar dolara mal oldu. Yavuz Sultan Selim Köprüsü ile İstanbul'un şehir içi araç yükünde yaklaşık yüzde 12 azalma görüldü.

Kayıp 2 milyar dolarla neler yapılırdı? - Resim : 2

OSMANGAZİ KÖPRÜSÜ

Osmangazi Köprüsü'nün maliyeti 1,2 milyar dolar olarak açıklandı. Köprü ve otoyolun tamamının maliyeti 6,9 milyar dolar olup, bunun tamamı Otoyol A.Ş tarafından karşıladı.

Köprü, 1.550 metre orta açıklığı ve 2.682 metre toplam uzunluğu ile dünyanın dördüncü en uzun açıklıklı asma köprüsüdür.

Kayıp 2 milyar dolarla neler yapılırdı? - Resim : 3

 

KIBRIS SU HATTI PROJESİ

Türkiye’den Kuzey Kıbrıs’a su temin edilmesini öngören ve “asrın projesi” olarak adlandırılan proje 1,6 milyar liraya mal oldu.

Kayıp 2 milyar dolarla neler yapılırdı? - Resim : 4

Kayıp 2 milyar dolarla neler yapılırdı? ile ilgili etiketler Yavuz Sultan Selim Köprüsü Osmangazi Köprüsü Kripto para Avrasya Tüneli Kıbrıs thodex proje
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.