Kaybolan Rus uçağına ne oldu? Kim vurdu? Rus uçağı düştü mü?

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya lideri Putin arasında imzalanan İdlib mutabakatının ardından Suriye'de çok önemli gelişmeler yaşandı. döndürücü bir trafik yaşanıyor. İmzalanan mutabakatın ardından Suriye'ye hava saldırısı düzenlendi.Rusya Savunma Bakanlığı, içinde 14 asker bulunan İl-20 model Rus askeri uçağının Akdeniz üzerinde radardan çıktığını bildirdi. Kaybolan Rus uçağını kim vurdu? Rus uçağı düştü mü? Türkiye - Rusya İdlib mutabakatı nedir? Merak edilen soruların yanıtları bu haberde...

Erdoğan ve Putin arasında imzalanan İdlib mutabakatından sonra bölgeden saldırı haberleri geliyor. İmzalanan mutabakatın ardından Suriye'ye hava saldırısı düzenlendi. Gelen ilk bilgilere göre gerçekleştirilen saldırıda İsrail F-16 uçakları ve Fransız donanmasına ait destroyerler kullanıldı. Rusya Savunma Bakanlığı, içinde 14 asker bulunan İl-20 model Rus askeri uçağının Akdeniz üzerinde radardan çıktığını bildirdi. Kaybolan Rus uçağını kim vurdu? Rus uçağı düştü mü? Türkiye - Rusya İdlib mutabakatı nedir? Sıcak gelişmeleri bu haberden takip edebilirsiniz.

Kaybolan Rus uçağına ne oldu? Kim vurdu? Rus uçağı düştü mü?

ABD, İNGİLTERE, FRANSA VE İSRAİL DEVREDE
Gelen ilk bilgilere göre gerçekleştirilen saldırıda İsrail F-16 uçakları ve Fransız donanmasına ait destroyerler kullanıldı. ABD ve İngiltere de gerçekleştirilen saldırıya destek verdi.

Tüm bu gelişmeler yaşanırken Rusya 14 askerini taşıyan bir uçağının Akdeniz üzerinde radardan kaybolduğunu açıkladı.

RUS UÇAĞININ AKIBETİNE DAİR GÖRÜŞLER
Rus uçağının kaybolmasıyla ilgili çeşitli olasılıklar gündeme geldi. Bu öngörülere göre;

-Rus uçağı, Suriye'ye yapılan saldırı sırasında Fransız destroyeri tarafından yanlışlıkla vurulmuş olabilir,

-Bir diğer görüşe göre ise Rus uçağı ABD gemilerindeki bataryalar tarafından vurularak düşmüş olabilir,

-Başka bir olasılık ise bombardıman sırasında aktif durumda olan Suriye rejimine ait hava savunma sistemlerinin, uçağı bir füze olarak algılayıp vurma ihtimali...

RUS UÇAĞI AKDENİZ ÜZERİNDE RADARDAN KAYBOLDU
Rusya Savunma Bakanlığı, içinde 14 asker bulunan İl-20 model Rus askeri uçağının Akdeniz üzerinde radardan çıktığını bildirdi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, içinde 14 asker bulunan Rus İl-20 askeri uçağının, Rusya'nın Suriye'deki Hmeymim üssüne dönüşü sırasında Akdeniz üzerinde radardan çıktığı bildirildi.

Uçağın, İsrail'e ait dört F-16 savaş uçağının Suriye'nin Lazkiye kentine gerçekleştirdiği saldırı sırasında kaybolduğu belirtilen açıklamada, Akdeniz'de bulunan Fransa'ya ait bir fırkateynden bölgeye yönelik füze saldırısı yapıldığının da tespit edildiği öne sürüldü.

Açıklamada, söz konusu uçaktaki Rus askerlerinin akıbetine ilişkin henüz herhangi bir bilgiye ulaşılamadığı bilgisi de paylaşıldı.

 

 NATO GEMİLERİ SURİYE'Yİ VURDU MU?
Suriye’nin Humus ve Lazkiye kentleri ile sahil şeridinde gece saatlerinde peş peşe patlamalar meydana geldi. Saldırıyı kimin gerçekleştirdiği henüz bilinmezken bazı yerel kaynaklar İsrail'i işaret etti. Saldırıların seyir füzeleri ile gerçekleştirildiği öne sürüldü.


Humus ve Lazkiye ile sahil şeridindeki Tartus, Banyas ve Hel Vadisi bölgelerinde peş peşe patlamalar oldu. Yerel kaynaklar, patlamaların füze saldırısı olduğu ve arkasında İsrail'in olduğu yönünde iddiada bulundu.

SEYİR FÜZESİ Mİ?
Rusya’ya ait askeri üssün bulunduğu Lazkiye’nin, Akdeniz üzerinden fırlatılan seyir füzeleri ile vurulduğu öne sürüldü. Patlamaların yaşandığı bölgelerde ölü veya yaralı olup olmadığı konusunda ise bilgi bulunmuyor.

AFP’ye açıklama yapan Suriye askeri kaynakları, deniz yönünden atılan füzeler üzerine hava savunma sisteminin devreye girdiğini ve bazılarının engellendiğini bildirdi.

 

12 NOKTA VURULDU
Esed rejimine ait Humus’ta 2, Lazkiye’de 4, Banyas’ta 4 ve Hama’daki 47’nci Alay’da 2 olmak üzere toplam 12 patlama meydana geldiği iddia edildi. Suriye Arap Haber Ajansı (SANA) ise askeri bir kaynağa dayandırdığı haberinde, saldırının denizden yapıldığını ve bir kaç füzenin rejimin Hava Savunma Sistemleri’nce vurularak etkisiz hale getirildiğini öne sürdü. SANA, Lazkiye’deki devlete ait teknik endüstri kurumlarının hedef alındığını duyurdu. Açıklamada, füzelerin kim tarafından gönderildiğinin hemen söylenemeyeceği belirtildi.

NATO GEMİLERİ VURDU
Bölgeden gelen son bilgilere göre Suriye, Akdeniz'de bulunan NATO gemileri tarafından vuruldu. Füzelerin ABD, İngiliz ve Fransa donanmalarına ait gemilerden fırlatıldığı da iddialar arasında.

 TÜRKİYE - RUSYA İDLİB MÜTAKABATI
Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. İki lider ortak açıklama yaptı.

Putin'in açıklamaları şöyle:
"Türk meslektaşlarımızla çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Özellikle Suriye'deki çözüm arayışlarını ele aldık. İdlib'i değerlendirdik. Çok önemli kararlar ve mutabakatlara vardık. Rusya'nın endişeleri, savaşçılardan doğan Halep'e saldırı tehlikesi var. Bugün görüşmelerde bu durumu ayrıntılı olarak konuştu. 15 -20 kilometre silahsızlık bölgesi kurulacak, karar aldık."

Kaybolan Rus uçağına ne oldu? Kim vurdu? Rus uçağı düştü mü? - Resim : 2

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN AÇIKLAMALARI
"Rusya'da bulunmaktan çok memnunum. Başta Sayın Putin olmak üzere şükranlarımı sunuyorum. Gerekli hallerde sürekli telefon üzerinden görüşüyoruz. İşbirliğimiz gelişiyor. Ekonomi alanında olumlu sonuçlar alıyoruz. Ticari hacmimizdeki eğilim yükseliyor. Türk Akım Doğalgaz Boru Hattı projesi devam ediyor. Geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yılda Rus turistler ilk sırada yer alıyor. Bu yıl 6 milyon Rus turist gelmiş olacak. İlgili bakanlarımız çalışıyorlar. Suriye konusunu Tahran'da ele almıştık. Türkiye olarak hassasiyetlerimizi açıkça söylemiştik.''

Kaybolan Rus uçağına ne oldu? Kim vurdu? Rus uçağı düştü mü? - Resim : 3

SİLAHSIZ BİR ALAN OLUŞTURULACAK
''Tahran'daki mutabakatı nasıl hayata geçiririzi konuştuk. İdlib'de karşılıklı endişelerimiz konusunda önemli bir mesafe kat ettik. Muhalifler ve rejim kontrolündeki mesafede silahsız bir alan oluşturulacak. Muhalifler bulundukları yerde kalacaklar. Rusya, İdlib çatışmasızlık bölgesine saldırılmaması konusunda gerekli teminleri yapacaktır. Koordineli devriye faaliyeti gerçekleştirilecek. Türkiye, gözlem noktalarını takim edecektir. İdlib'de büyük bir insani krizin önüne geçilmesine çalışıyoruz. Türkiye'nin yeni yükler ile karşılaşmaması kadar, Rusya ve diğer ülkeler için de büyük kazanımdır. Suriye'nin asıl toprak bütünlüğünü kast eden YPG/PYD'dir. Fırat'ın doğusundaki terör bataklıklarının kurutulması gerekiyor. Biz Afrin ve Fırat Kalkanı ile adımlar attık. Benzer adımların YPG 'nin elindeki diğer bölümler için de atılması önem arz ediyor."

MUTABAKAT ZAPTI İMZALANDI
Açıklamaların ardından Türkiye ve Rusya arasında "İdlib Gerginliğin Azaltılması Bölgesindeki Durumun İstikrarlaştırılmasına İlişkin Mutabakat Zaptı" imzalandı.

Kaybolan Rus uçağına ne oldu? Kim vurdu? Rus uçağı düştü mü? ile ilgili etiketler kalıp rus uçağı kim vurdu düştü mü türkiye rusya idlib mutabakatı
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.