Kaybolan casus yüzünden Cumhurbaşkanı, Başbakan'ı 'askıya aldı'!

Somali'de Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu'nun, Başbakan Muhammed Hüseyin Roble'nin yetkilerini askıya aldığı duyuruldu. Cumhurbaşkanı, Başbakan'ı ortadan kaybolan Somalili istihbaratçıya ne olduğunu araştırmamakla suçladı.

Somalide Cumhurbaşkanı Muhammed Abdullah Fermacu ve Başbakan Muhammed Hüseyin Roble arasında bir istihbarat ajansı çalışanının kaybolmasının ardından başlayan gerilim devam ediyor.

Son olarak Fermacu'nun, Başbakan Muhammed Hüseyin Roble'nin yetkilerini askıya aldığı duyuruldu.

'HÜKÜMETİ YÖNETME GÖREVİNDEN SAPTI'

Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisi’nden yapılan açıklamada, Başbakan Roble'nin yetkilerinin Ekim’de yapılacak seçimler tamamlanana kadar askıya alındığı belirtilerek, "Başbakan Somali Geçici Anayasası'nı ihlal etti" denildi.

Roble'nin hükümeti yönetme görevinden saptığı ve bu nedenle yetkilerinin askıya alındığı ifade edildi.

SOMALİLİ İSTİHBARATÇI ORTADAN KAYBOLMUŞTU

Fermacu ve Roble arasındaki gerilim, Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Ajansı’nda çalışan İkran Tahlil Farah’ın kaybolmasının ardından başlamıştı.

Geçtiğimiz hafta, Roble’yi Farah’a ne olduğunu araştırmamakla suçlamış ve görevinden uzaklaştırmıştı.

 

 

Kaybolan casus yüzünden Cumhurbaşkanı, Başbakan'ı 'askıya aldı'! ile ilgili etiketler Somali Casus Darbe Cumhurbaşkanı ikran tahlil farah farah istihbaratçı somalili al şabab Başbakan
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.