Kayatürk: HDP, kan durur diye Meclis'e girdi ama...

SuperHaber Doğu ve Güneydoğu'da seçimin nabzını tutmaya devam ediyor. SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur bu kez AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile bölgedeki durumu konuştu. HDP'nin PKK ile arasına sınır çizemediğini ifade eden Kayatürk "HDP, kan durur, silahlar susar diye Meclis'e girdi, tam tersini yaptı" dedi. Demirtaş için "güçlü rakip değil" diyen Kayatürk, "Cumhurbaşkanımızın birinci turda bitireceğine inanıyorum" diye konuştu.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu kanaat önderleri ile yaptığı röportajlarla bölgedeki seçimin nabzını tutan SuperHaber röportaj editörü Hülya Okur bu kez AK Parti Van Milletvekili Burhan Kayatürk ile bölgedeki son durumu konuştu. 

HDP'nin siyasi bir parti olarak seçimdeki asli rolü, Selahattin Demirtaş'ın adaylığı ve bölge seçmeninin AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'a yönelik ilgisini değerlendiren Kayatürk çok önemli tespitlerde bulundu. 

İşte Kayatürk'ün sayılı günler kala seçmene verdiği mesajlar...

“DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE SİLAHLI ÖRGÜTÜN SİYASİ PARTİSİ YOK”

“HDP, KAN DURUR, SİLAHLAR SUSAR DİYE MECLİSE GİRDİ, TAM TERSİNİ YAPTI”

Bizim HDP’ye neden oy vermememiz gerektiğinden ziyade AK Parti'ye neden oy vermemiz gerektiğini açıklamamız lazım. AK Parti bugüne kadar Kürt meselesi dahil birçok meselede demokratik adımlar attı. İnsanların daha önce cesaret edemediği hatta hayal edemediği noktalarda Cumhurbaşkanımızın; elimi değil, gerekirse gövdemi taşın altına koyarım dediği bir olay gerçekleşti. Kürt vatandaşlarının tamamını kucaklayan bir lider. HDP, geçen dönemlerde BDP, şu kadar milletvekili ile meclise girersek, kan durur, silahlar susar diye söylediler. Ama 80 milletvekili ile geldiklerinde tam tersini yaptılar. Dünyanın hiç bir yerinde silahlı bir örgütü olan bir parti yoktur. Dünyanın hiçbir demokratik ülkesinde herhangi bir silahlı örgütün siyasi bir partisi de yoktur. HDP’nin terör örgütü ile ilişkileri noktasında bizim bir şey söylememize gerek var mı?

“AK PARTİ GÜNEYDOĞU’DA BÜYÜK TEVECCÜH GÖRÜYOR”

“BÖLGE İNSANI AK PARTİYE DESTEK VERİYOR”

Seçmenin HDP’ye yönelmesi korku ve baskıdan mütevellit. Suruç’taki saldırılarla birlikte AK Partiye gidecek oyları önleme çabası sonuç verir mi?

AK Parti'nin Türkiye'nin tamamında aynı zamanda Kürtlerde Doğu ve Güneydoğu'da çok büyük bir teveccüh elde ettiğini görüyorum. Dünkü Van mitingi, Urfa ve Mardin mitinglerine baktığımızda bu  gerçek çok açık bir şekilde ortaya çıkıyor. Dolayısıyla AK Parti ve AK Parti'nin başındaki Cumhurbaşkanımız, Türkiye'de Türklerin de Kürtlerin de lideridir. Aynı zamanda ümmetin çok önemli bir lideridir. Pakistan'ın bir eyaletinin başbakanı, Van’daki bir meydanda, “Şurada oturan şahsiyet, sadece sizin lideriniz değil, aynı zamanda İslam aleminin lideri, aynı zamanda çok önemli bir dünya lideri” diyorsa, öyle bir şey kolay kolay kazanılmaz. Cumhurbaşkanımız: Kürt kardeşlerime birileri bir yanlış yapmaya kalkarsa, karşısında beni bulur, demiştir. Bunlar önemli şeyler, bugüne kadar söylenmiş şeyler karşılıksız kalmış değildir. Ben bölge insanının AK Parti'ye çok büyük bir destek vereceğini görüyorum. AK Parti, 3 ay, 5 ay ve son 15 ayla değerlendirilmemelidir. AK Parti'nin 17 yıldır yaptıkları ortada. Kürtlere yaklaşımı da ortada. Bölge insanının kafası karışık değil, herhangi bir tarafa çok büyük bir kayma söz konusu değil. Referandumda herşeye rağmen, Van’da %43 gibi bir oy aldık. Korkunun azaldığı bir dönemde insanlarımızın daha çok kendi iradesiyle hareket edeceğini açık bir şekilde görüyoruz.

“CUMHURBAŞKANIMIZIN 1.TURDA BİTİRECEĞİNE İNANIYORUM”

“DEMİRTAŞ GÜÇLÜ RAKİBİMİZ DEĞİL”

Geçmiş dönemde de bu tür mağduriyetler dile getirilmek istendi. İnsanlar burada kimin Cumhurbaşkanı olacağına oy veriyor. Burada açık ve net olan bir şey var: 1. turda bizim en güçlü rakibimiz HDP’den değil. Selahattin Demirtaş da değil, o zaman neden böyle bir mağduriyet dile getirirsin ki. Önemli olan kimin Cumhurbaşkanı olacağıdır. Yani ben partimin değil birine şu kadar oy vereyim  hesabı, bana göre doğru bir hesap değildir. Şu anda 1. turda Cumhurbaşkanımıza yaklaşabilecek bir lider var mı, yok. Olsa da HDP’nin başındaki Selahattin Demirtaş değil bunu herkes çok iyi biliyor. Bizim 24 Haziran seçimlerinden çok iyi bir oy oranıyla çıkacağımıza inanıyorum. Cumhurbaşkanımızın 1. turda bitireceğine, 2. Tura kalmayacağına inanıyorum. Benim bölgede gördüğüm halk desteği onu gösteriyor. Bunun dışında Ankara'da, Kırıkkale'de, Mersin'de yaptığım bir kısım seçim çalışmalarında da gördüğüm şey, inşallah 1.turda Cumhurbaşkanımızın seçileceğidir.

Kayatürk: HDP, kan durur diye Meclis'e girdi ama... ile ilgili etiketler HDP burhan kayatürk ak parti van milletveki demirtaş
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.