Kayalıklardan düşen ayıyı kurtarma operasyonu! Botla Zap Suyu’nun karşısına geçirdiler

Hakkari'de Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali için fotoğraf çekimine çıkan fotoğrafçılar, meşelik alanda buldukları kan izini takip ederek yaralı bir ayı buldu. Kayalıklardan düştüğü tahmin edilen ayı, festival kapsamında bölgede bulunan raftingcilerin botuyla Zap Suyu’nun karşı tarafına geçirilerek yetkililere teslim edildi.

Hakkari’nin Çukurca ilçesinde bulunan yaralı ayı, botla Zap Suyu’nun karşı tarafına geçirildikten sonra Van’a sevk edildi.

Kayalıklardan düşen ayıyı kurtarma operasyonu! Botla Zap Suyu’nun karşısına geçirdiler

Çukurca ilçesinde devam eden "Foto Safari ve Doğa Sporları Festivali" için fotoğraf çekimine çıkan fotoğrafçılar, meşelik alanda buldukları kan izini takip etmeye başladı. Yapılan takip sonucu yaralı ayıya ulaşıldı.

Kayalıklardan düşen ayıyı kurtarma operasyonu! Botla Zap Suyu’nun karşısına geçirdiler - Resim : 2

Kayalıklardan düştüğü tahmin edilen ayı, festival kapsamında bölgede bulunan raftingcilerin botuyla Zap Suyu’nun karşı tarafına geçirilerek Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Hemen ilk müdahalesi yapılan ve yavrusu olduğu öğrenilen ayı, demir kafese konularak tedavisi için Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi Müdürlüğüne gönderildi.

 

Kayalıklardan düşen ayıyı kurtarma operasyonu! Botla Zap Suyu’nun karşısına geçirdiler ile ilgili etiketler Hakkari Ayı (hayvan) Van yaralı zap suyu

Sitene Ekle

GÜNÜN VİDEOSU

Cansız bedeni bulunan eski Bakan Mehmet Ali Yılmaz'ın olaylı TS-FB maçı sonrası verdiği röportaj!

Spordan sorumlu eski Devlet Bakanı ve Trabzonspor Onursal Başkanı Mehmet Ali Yılmaz'ın evinde cansız bedeni bulunmasının ardından olaylı Trabzonspor-Fenerbahçe maçından sonra verdiği röportaj ortaya çıktı.