Kavurucu sıcaklar daha da artacak!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden elde edilen son verilere göre, yurt genelinde kavurucu sıcaklar etkisini artıracak. Sıcaklıkların Karadeniz'de 2 ila 4 derece artması beklenirken, diğer bölgelerde de 4 ila 8 derece artış olacak. KKTC'de ise aşırı sıcaklar nedeniyle 5 gün boyunca 11:00-16:00 saatleri arasında dışarıya çalışma yasağı uygulanacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinde yağış beklenmiyor. Marmara'nın güneydoğusu, İç Ege, Göller yöresi, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Karadeniz kıyıları ve Doğu Anadolu'nun doğusunun yer yer parçalı bulutlu, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Hava sıcaklıklarının Karadeniz kıyı kesimlerinde 2-4 derece, diğer yerlerde 4-8 derece mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Rüzgarın genellikle kuzey yönlerden, Akdeniz kıyılarında güney yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette esmesi bekleniyor.

SICAK HAVA UYARISI

Hava sıcaklıklarının Karadeniz kıyı kesimlerinde 2-4 derece, diğer yerlerde 4-8 derece mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor. Güneş ışınlarının dik geldiği 11 ile 16 saatleri arasında başta yaşlılar, çocuklar ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlarımızın sıcak çarpmasına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir.

İLLERE GÖRE HAVA DURUMU

İSTANBUL °C, 32°C
Az bulutlu ve açık

ANKARA °C, 37°C
Az bulutlu ve açık

İZMİR °C, 34°C
Az bulutlu ve açık

ANTALYA °C, 32°C
Az bulutlu ve açık

ZONGULDAK °C, 27°C
Az bulutlu ve açık

TRABZON °C, 28°C
Parçalı bulutlu

ERZURUM °C, 31°C
Az bulutlu ve açık, öğle saatlerinden sonra parçalı bulutlu

DİYARBAKIR °C, 40°C
Az bulutlu ve açık

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI

KKTC Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, 45 derecenin üstünde seyreden aşırı sıcaklar nedeniyle 31 Ağustos – 5 Eylül tarihleri arasında bakanlık tarafından saat 11:00-16:00 saatleri arasında dışarıda çalışma yasağı uygulayacak.

Yapılan açıklamada "Ülkemizde mevsim normallerinin üstünde görülen hava sıcaklığı nedeniyle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Kıbrıs Türk İnşaat Müteahhitleri Birliği ve Kıbrıs Türk İnşaat Taşeronları Birliği ile görüş alışverişinde bulunarak 31 Ağustos – 5 Eylül 2020 tarihlerini kapsayan günlerde 11.00-16.00 saatleri arasında dışarıda çalışma yasağı getirilmesini kararlaştırmıştır" denildi.

Kavurucu sıcaklar daha da artacak! ile ilgili etiketler Meteoroloji Meteoroloji Genel Müdürlüğü Sıcak hava durumu KKTC
GÜNÜN VİDEOSU

Devlet Bahçeli, Ferdi Tayfur şarkısı ile kime ne mesaj verdi? Dikkat çeken kulis bilgisi...

MHP lideri Devlet Bahçeli, dün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşım yapmıştı. Bahçeli, Ferdi Tayfur'un 'Sensin' parçası ile yürüyüş yaptığı anları paylaştı. Bahçeli'nin o paylaşımıyla kime ne mesaj verdiği merak edilirken CNN TÜRK Ankara Temsilcisi Dicle Canova dikkat çeken kulis bilgileri paylaştı.