Kavcıoğlu'ndan enflasyon ve faiz mesajı: Atılan adımlarla dezenflasyonist süreç başlayacak!

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TCMB Genel Kurulu'nda konuştu. Kavcıoğlu, gıda ve emtia fiyatlarındaki gelişmelerin yansımalarının Türkiye'de de gözlemlediklerini belirtti. Kavcıoğlu, "Küresel barış ortamının yeniden tesis edilmesi ve enflasyondaki baz etkilerin ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngörmekteyiz." dedi.

TCMB Başkanı Şahap Kavcıoğlu, TCMB Genel Kurulu'nda konuştu. Kavcıoğlu, gıda ve emtia fiyatlarındaki gelişmelerin yansımalarının Türkiye'de de gözlemlediklerini belirtti.

Kavcıoğlu, enflasyondaki yükselişte arz yönlü unsurların ve talep gelişmelerin etkili olduğunu belirtti.

 Kavcıoğlu Politika faizi ile ilgili olarak ise "2022 yılı Ocak-Mart döneminde faizi değiştirmedik, alınan kararların birikimli etkileri yakından takip edilmektedir." açıklamasında bulundu.

Kavcıoğlu'nun TCMB Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmasından satır başları şöyle;

"Yaşanan jeopolitik sorunların ihracatımız üzerindeki doğrudan yansımalarınının sınırlı olacağını düşünüyoruz. Petrol fiyatlarında yükseliş eğilimi gözlenmiştir, benzer şekilde gıda fiyatlarının enflasyonun üzerindeki belirleyici etkisi de tüm dünyada önemini korumaktadır.

Küresel barış ortamının yeniden tesis edilmesi ve enflasyondaki baz etkilerin ortadan kalkmasıyla dezenflasyonist sürecin başlayacağını öngörmekteyiz.

Liralaşma stratejisi yeni finansal ürünler teminat çeşitlendirilmesi ve likidite vasıtasıyla TL'nin değerini merkeze alan bir anlayıştır."

Kavcıoğlu'ndan enflasyon ve faiz mesajı: Atılan adımlarla dezenflasyonist süreç başlayacak! ile ilgili etiketler Merkez Bankası faiz enflasyon Kavcıoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.