Kavcıoğlu, faiz indirimi yapılmaması olasılığının arttığına işaret etti

Finans kurululuşu Credit Suisse'nin analistlerine göre Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu, geçen hafta düzenlediği yatırımcı toplantısında 16 Aralık'ta faiz indirimi yapılmaması olasılığının arttığı değerlendirmesini yaptı.

Credit Suisse'nin danışanlarına sunduğu raporda, Merkez Bankası (MB) Başkan Yardımcısı Mustafa Duman'ın para politikası kurulunun faiz indirimine devam edilip edilmeyeceğine yönelik kararın 16 Aralık’ta vereceğini söylediği ama Başkan Kavcıoğlu'nun araya girerek “16 Aralık’taki toplantıda Faiz indirimi yapılmaması olasılığı arttı” ifadesini kullandığı aktarıldı.

MB, aynı gün önceki saatlerde yerli yatırımcılar ile yapılan toplantıda Kavcıoğlu, “Firmalarımızın yatırım iştahı ve istihdam beklentileri geçmiş yıllara göre oldukça yüksek seviyelere gelmiş durumda” derken, “Cari işlemler dengesi Ağustos ve Eylül aylarında fazla verdi ve yıllıklandırılmış cari işlemler dengesindeki iyileşme belirginleşerek devam etti.” değerlendirmesini yapmıştı.

MÜDAHALELER DEVAM EDEBİLİR VURGUSU

Kavcıoğlu, faiz değişimlerine ilişkin yorum yaparken indirim için "sınırlı alan" kaldığını ifade etmiş ve “Artan emtia fiyatları ve tedarik zinciri kaynaklı unsurlar ortadan kalktığında enflasyon gerileyecektir” ve “Mevcut para politikası duruşumuzun 2022 yılının ilk yarısında birikimli etkilerini gözlemleyeceğiz. İndirim için sınırlı alanımız kaldı. Bu alanı büyük ölçüde bitirdiğimizi düşünüyorum.” şeklinde görüşünü paylaşmıştı.

Öte yandan Merkez Bankası'nın gerek gördüğü takdirde "sağlıksız fiyat oluşumu"nu önlemeye yönelik doğrudan müdahalelere devam edebileceği toplantıda vurgulanmıştı.

 

Kavcıoğlu, faiz indirimi yapılmaması olasılığının arttığına işaret etti ile ilgili etiketler Merkez Bankası credit suisse Şahap Kavcıoğlu
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.