Katolik kilisesindeki çocuk istismarı tartışmalarını alevlendirecek araştırma: Papa 16. Bendict biliyordu

Katolik kilisininin en büyük sorunlarından biri olan çocuk istismarı konusunda hazırlanan bir rapor, eski papa Benedict’in başını derde sokabilir. Almanya’da yapılan bir araştırmada 16. Benedict’in Münih Başpikoposluğu görevini yürttüğü dönemde yaşanan istismarlardan haberi olduğu iddia edildi.

Almanya'da bir hukuk firması tarafından yayınlanan raporda, Papa 16. Benedikt'in Münih başpiskoposluğunu yönetirken kilisedeki istismar olaylarını bildiği halde sessiz kaldığı iddia edildi.

Münih merkezli hukuk firması Westpfahl Spilker Wastl, Münih Başpiskoposluğu'nda onlarca yıldır devam eden cinsel istismara ilişkin soruşturmaların bulgularını açıkladı.

Rapora göre, fahri papa, Münih Başpiskoposluğu ve Freising'in kardinali olarak görev yaptığı süre boyunca Benedikt, istismar vakalarını önemsemedi veya reddetti.

Raporda, Papa'nın görevi kötüye kullandığı dört suistimal vakasında tespit edildi.

Bulgular, o zamanlar Kardinal Joseph Ratzinger olarak bilinen eski Papa hakkında, ne kadar çok şey bildiğine dair yıllarca süren spekülasyonların ardından geldi.

Avukat Martin Pusch, Benedict'e atıfta bulunarak, "Görevde olduğu süre boyunca taciz vakaları oldu. Bu vakalarda o rahipler herhangi bir yaptırım uygulanmadan işlerine devam ettiler. Kilise hiçbir şey yapmadı." dedi.

RAPOR 1945-2019 DÖNEMİNİ 5 UZMANLA İNCELİYOR

Münih Başpiskoposluğu tarafından yaptırılan kapsamlı rapor şu anda Münih'te sunuluyor.

2020'nin başından bu yana, beş uzman, 1945-2019 döneminde din adamları ve tam zamanlı çalışanlar tarafından cinsel istismar vakalarını ve başpiskoposlukta nasıl ele alındığını inceliyor.

Raporda, kilisenin ve liderliğinin uzun süre mağdurların acılarını görmek istemediğini, ancak "onları kurum için bir tehlike olarak gördüğünü" belirtiliyor.

 

Katolik kilisesindeki çocuk istismarı tartışmalarını alevlendirecek araştırma: Papa 16. Bendict biliyordu ile ilgili etiketler Almanya çocuk istismarı papa 16. benedict münih
GÜNÜN VİDEOSU

326 yolcu taşıyan uçakta korku dolu anlar! Piste sert iniş yaptı... O anlar kamerada

Alman Lufthansa’ya ait Boeing 747 tipi uçak Frankfurt-Los Angeles seferi sonunda piste sert iniş yaptı. 326 yolcu ve 19 mürettebat bulunan uçak iniş sonrası kontrollerin ardından Frankfurt’a geri döndü. Korku dolu anlar kameralara yansıdı.