Katlanarak ceza ödemek istemiyorsanız bu haber sizin için

Ulaştırma Bakanlığı HGS VE OGS geçiş ihlallerinin artık e-Devlet üzerinden görülebileceğini duyurdu. Böylece 15 günlük yasal süreç sonunda ödenmeyen geçiş ücretlerine katlanarak uygulanacak idari para cezalarının önüne geçilmiş olacak. Ayrıca ihlalli geçiş sonrasında vatandaşlara 15 gün içerisinde 2 kez mail yoluyla ve SMS ile de bilgi ulaştırılacak.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, sürücüler için farkındalık yaratan e-Devlet'te Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) ve Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) Borç ve Bilgilendirme Hizmeti uygulamasını devreye aldı.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamaya göre, vatandaşların HGS ve OGS bakiyesi yeterli olmadığı zamanlarda yaptıkları ihlalli geçişlerle ilgili araç sahiplerini koruma amaçlı bir bilgilendirme hizmeti uygulamaya alınmış oldu.

Bu hizmetten önce ceza aldıklarının farkında olmayan vatandaşlar, artık e-Devlet'te hayata geçirilen yeni uygulama sayesinde "Araçlarım" bölümüne girerek HGS ve OGS Borç ve Bilgilendirme hizmetinden yararlanabilecek.

Böylece 15 günlük yasal süreç sonunda ödenmeyen geçiş ücretlerine katlanarak uygulanacak idari para cezalarının da önüne geçilmiş olacak. 

YARARLANMANIN YOLU BİLGİLERİN GÜNCEL OLMASI

Açıklamada verilen bilgilere göre, ihlalli geçişlerin en sık Osman Gazi ve Yavuz Sultan Selim köprüleri; İzmir, Ankara-Niğde otoyolları, Avrasya Tüneli gibi yap-işlet-devret modellerinde yaşandığı ortaya çıktı.

Bundan böyle söz konusu geçişlerin ardından vatandaşlara 15 gün içerisinde 2 kez mail ve SMS ile bilgi verilecek. Vatandaşların mail ve SMS hizmetlerden faydalanabilmesi için e-Devlet bilgilerinin de güncel olması şart.

Öte yandan Bakanlık, araçlarda bulunan HGS geçiş etiketlerinin çeşitli nedenlerle bozulabildiğini ve vatandaşların genellikle bunun farkına varmadan ihlalli geçiş yaptıklarını ifade ederek, TÜVTÜRK araç muayene istasyonlarında bu etiketlerin kontrol edileceğini ve vatandaşların bu konuda bilgilendirileceklerini açıkladı.

Katlanarak ceza ödemek istemiyorsanız bu haber sizin için ile ilgili etiketler Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı e-Devlet hgs ogs
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.