"Katilleri tanıyorum" deyip istifa ettiler

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde gönül verdiği CHP'nin bayrağını asarken düşüp engelli olan Tugay Adak, parti yönetimince kendisine verilen sözler tutulmayınca bunalıma girip yaşamına son verdi. 28 yaşındaki Tugay Adak'ın vefatı sonrasında yapılan vefasızlığı hazmedemeyen partinin ilçe teşkilatında görevli çok sayıda isim 'katilleri tanıyorum' diyerek peş peşe istifalarını vererek CHP'den ayrıldı. İşte, CHP Kocaeli'nde depreme neden olan intiharın ve peşinden gelen istifaların perde arkası...

Kartepe'de CHP ilçe örgütünde görevliyken 2014 yılında parti bayrağını asarken düşen, bir gözünü kaybeden diğerinde ise yüzde 30 görme kaybı olan Tugay Adak sonraki günlerde çok zor günler geçirdi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hastanede iken Tugay'ı ziyaret etti, ev ve maddi destek sözü verildi. Ancak verilen bu sözlerin hepsi lafta kaldı, hiçbiri tutulmadı.

Sabah'ın haberine göre, babası cezaevinde olan genç, annesi ve kardeşine bakabilmek için okuduğu üniversiteyi yarıda bırakmak zorunda kaldı. Engeli nedeniyle de uzun süredir işsizdi... 

"Katilleri tanıyorum" deyip istifa ettiler

Kartepe Belediyesi Meclis üyesi olan Tugay girdiği bunalımdan çıkamadı ve önceki gün İzmit'te köprüden aşağıya atlayarak hayatına son verdi.

"Katilleri tanıyorum" deyip istifa ettiler - Resim : 2

İNTİHAR SONRASI İSTİFA DALGASI

Tugay'ın vefasızlık yüzünden canına kıydığını belirten arkadaşları, sosyal medyada CHP milletvekillerine ve yöneticilerine tepki yağdırırken, Tugay'ın ölümünden sonra CHP ilçe örgütünde peş peşe istifa haberleri gelmeye başladı.

"Katilleri tanıyorum" deyip istifa ettiler - Resim : 3

CHP Kandıra İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Uçar istifası ile başlayan, CHP Kartepe İlçe Yöneticileri Cihan Çakır, Fatih Harbi, Yasin Çakmak ve Elif Sert ile devam eden istifalara dün birçok yeni istifa daha eklendi.

"PARTİ ZİHNİYETİNDEN UTANDIM"

CHP Kocaeli İl Gençlik Kolları eski Yöneticisi Umut Bali, parti zihniyetinden utandığını ifade ettiği bir açıklama ile CHP üyeliğinden istifa ettiğini açıkladı. İşte 'usandığını' söyleyen Bali'nin istifa açıklaması:

"USANDIM: Çıkarları uğruna herkesi basamak gibi kullanan, kongrelerde, seçimlerde, meydanlarda oy isterken gençlerimize önem veriyoruz, istihdam sağlayacağız ve buna benzer hikaye yazan parti vekilleri, belediye başkanı ve adayları utanmadınız ve sanırım bundan sonra da utanmayacaksınız ama ben sizden ve yalanlarınızdan usandım.

Dipnot: Disiplin kuruluna vermeye zahmet etmeyin, sizlerden ve zihniyetinizden usandığımdan Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ettim"

"Katilleri tanıyorum" deyip istifa ettiler - Resim : 4
Kocaeli CHP İL Gençlik Kolları Eski Yöneticisi Umut Bali 

CHP'de uzun yıllar görev alan Ali Sarı'nın eşi Meltem Sarı da parti üyeliğinden istifa ettiğini "Atam kalk... Cumhuriyet Halk Partisi gençlerine sahip çıkmıyor" sözleriyle kamuoyuna duyurdu.

"Katilleri tanıyorum" deyip istifa ettiler - Resim : 5

"KATİLLERİ TANIYORUM"

Kocaeli'nde bir medya kuruluşunun sahibi olan ve CHP'de geçmiş dönemlerde İzmit İlçe Yöneticiliği görevinde bulunan Aysun Özcan Erenkaya da kendisine ait internet haber sitesinde "Katilleri Tanıyorum" başlıklı bir köşe yazısı kaleme aldı. Erenkaya daha sonra da parti yöneticilerine tepki gösterip, CHP üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu.

Erenkaya'nın yazısı üzerine bir çok partili ve vatandaş, Tugay Adak ve ona yapılan vefasızlığa sosyal medya üzerinde tepki gösterdi.

"Katilleri tanıyorum" deyip istifa ettiler - Resim : 6
"O BİZİM HER ŞEYİMİZDİ"

Tugay Adak'ın intihar etmeden önce "Sen okulunu bitireceksin. Anneme bakacaksın. Annem sana emanet" mesajı ile veda ettiği kardeşi Tayfun Adak (22) ise "Acımız çok büyük, abimi yeni toprağa verdik. O bizim her şeyimizdi" ifadelerini kullandı.

İŞTE TUGAY ADAK'IN ARDINDAN CHP'DE YAŞANAN BAZI İSTİFALAR

"Katilleri tanıyorum" deyip istifa ettiler - Resim : 7
CHP Kartepe İlçe Yöneticisi Cihan Çakır
"Katilleri tanıyorum" deyip istifa ettiler - Resim : 8
CHP Kartepe İlçe Yöneticisi Elif Sert
"Katilleri tanıyorum" deyip istifa ettiler - Resim : 9
CHP Kandıra İlçe Gençlik Kolları Başkanı Oğuzhan Uçar
"Katilleri tanıyorum" deyip istifa ettiler - Resim : 10

 

 

 

 

 

 

 

"Katilleri tanıyorum" deyip istifa ettiler ile ilgili etiketler CHP Kocaeli Kartepe istifa İntihar tugay atak
GÜNÜN VİDEOSU

30 bina ve 114 kişi tahliye edildi... Gaziosmanpaşa’da yaşanan toprak kayması kamerada!

Gaziosmanpaşa'da akşam saatlerinde meydana gelen toprak kayması nedeniyle bölgedeki 30 bina ve 114 kişi tahliye edildi. Toprak kaymasının yaşandığı anlar saniye saniye kameralara yansıdı.