Katar'dan 26 milyar dolarlık yeni hamle

ABD'de gerçekleştirilen ABD-Katar Askeri İstişare Komisyonu toplantısında, Katar'a 26 milyar dolarlık askeri satış programı ele aldı. Katar'ın, ABD'den AH-64 Apachi helikopterleri ve F-15 uçaklarını satın almasının ardından, 26 milyar dolarlık yeni hamlesi 'körfezde dengeler değişecek' yorumlarına neden oldu.

Açıklamada, "ABD, Katar'ın Amerikan kuvvetlerine ev sahipliği yapma konusundaki istekliliğini memnuniyetle karşıladı ve iki taraf, ülkedeki Amerikan üsleri için yapılması planlanan iyileştirmeleri ele aldı." denildi.

Katar'dan 26 milyar dolarlık yeni hamle

Katar'a AH-64 Apachi tipi taaruz helikopterlerinin teslim edilmesinin memnuniyetle karşılandığı ifade edilen açıklamada, "İki hükümet, şu anda devam eden 26 milyar dolarlık Dış Askeri Satış Programını da ele aldı." ifadelerine yer verildi. Ayrıca, Katar'a F-15QA tipi savaş uçaklarının da teslimatının tamamlanmasının dört gözle beklendiği kaydedildi.

Katar'dan 26 milyar dolarlık yeni hamle - Resim : 2

Katar, iki yıl önce ABD ile F-15 uçakları konusunda anlaşma imzalamış ve ilk uçaklar bu yıl Katar'a gönderilmişti. F-15QA tipi uçaklar, F-15 serisi içerisindeki en gelişmiş uçaklar olarak tanımlanıyor.

Katar'dan 26 milyar dolarlık yeni hamle ile ilgili etiketler Katar ABD F-15 Apachi helikopter
GÜNÜN VİDEOSU

Jandarma üniformasıyla esnafa GBT kontrolü yaparken yakalandı! Kadının asıl mesleği şaşırttı...

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde jandarma üniforması giyerek esnaf ve müşterilere Genel Bilgi Toplama (GBT) kontrolü yaptığını söyleyen kadın, ihbar üzerine olay yerine gelen polis ekiplerine yakalandı. Gözaltına alınan kadının sözleşmeli öğretmenlik yaptığı öğrenildi.