Katar’a Altay tankı ihracatı! Testlerin bitmesi bekleniyor

Geçen ay İstanbul’da yapılan SAHA Expo Savunma Sanayi Fuarı’na katılan Katar Savunma Bakanlığı şirketi Barzan Holding, Altay tankının ilk talibi oldu. Türkiye’nin askeri üssünün olduğu ve ordusunu eğittiği Katar, sipariş için tankın testlerinin tamamlanmasını bekliyor.

Türkiye ve Katar'ın savunma sanayii konusundaki iş birliği Altay tankında da kendini gösterecek.

Katar Savunma Bakanlığı’na bağlı Barzan Holdings’in Başkan Yardımcısı ve Stratejik Satın Alma Direktörü Abdullah El Kater, Katar Silahlı Kuvvetleri, Altay Ana Muharebe Tankı siparişi için testlerin tamamlanmasını beklediklerini söyledi.

Katar’a Altay tankı ihracatı! Testlerin bitmesi bekleniyor

Son yıllarda Türkiye ve Katar arasında ilişkiler özellikle savunma sanayiinde giderek artıyor. Türk Silahlı Kuvvetleri bugün Dünya Kupası'nda Katar’ın güvenliğinin sağlanmasına katkı sunuyor. Katar ise gerektiğinde eğitim amaçlı Türkiye’deki hava üslerinde uçak ve personel tutabiliyor.

Katar’a Altay tankı ihracatı! Testlerin bitmesi bekleniyor ile ilgili etiketler ekonomi Katar Türkiye Türk Silahlı Kuvvetleri
GÜNÜN VİDEOSU

Körfez'de sel felaketi! Umman'da ölü sayısı 21'e yükseldi! Yarısı çocuk...

Umman ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni vuran tarihi yağışlar, son 75 yılın en büyük sel felaketine yol açtı. Umman'dan gelen son bilgilere göre sel felaketinde ölenlerin sayısı 21'e yükseldi. Ölenler arasında servis araçları suya kapılan 10 öğrenci de bulunuyor.